Papa_Francisc_BraziliaPoliţia din Rio de Janeiro a dispersat cu gaze lacrimogene manifestanţii după întâlnirea pe care Papa Francisc, sosit în Brazilia, a avut-o cu preşedinta Dilma Rousseff.

Un fotoreporter AFP a fost spitalizat într-o clinică din oraş unde a primit îngrijiri şi a fost supus unor examene medicale după ce a fost agresat de poliţia braziliană, informează Mediafax.

Am văzut un manifestant căzut la pământ. Poliţiştii l-au prins şi l-au bătut. Am făcut poze şi am fost brusc împins de alţi poliţişti. Atunci am ridicat mâinile cu aparatul meu foto pentru a arăta cu sunt fotograf şi sunt paşnic. Apoi un poliţist în uniformă m-a lovit cu bastonul în cap”, a povestit reporterul.

Un poliţist a declarat că manifestanţii au fost dispersaţi după ce un cocteil Molotov a fost lansat în direcţia forţelor de ordine. Cel puţin un manifestant care purta o mască Anonymous a fost arestat.

Armata braziliană a anunţat, luni, că a dezamorsat duminică un dispozitiv explozibil artizanal în toaletele parcării sanctuarului Sf. Maria de la Aparecida, în statul Sao Paulo, unde urmează să se deplaseze miercuri papa Francisc.

Sursa: deschide.md