Selectați pagina

Papa, Patriarhul Bartolomeu şi Arhiepiscopul de Atena s-au întâlnit ieri în Grecia, pe insula Lesbos

Papa, Patriarhul Bartolomeu şi Arhiepiscopul de Atena s-au întâlnit ieri în Grecia, pe insula Lesbos

Papa Francisc Patriarhul Bartolomeu Arhiepiscopul AteneiPapa Francisc s-a aflat sâmbătă, 16 aprilie 2016, în insula grecească Lesvos. Vizita a avut ca scop sensibilizarea comunităţii internaţionale faţă de problema refugiaţilor.

„Nu vă pierdeți speranța!”, este unul din mesajele transmise de papa Francisc sutelor de refugiați aflați în Lesbos.

Suveranul Pontif, împreună cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, şi Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, într-o alocuţiune comună transmisă astăzi, i-a încurajat pe oamenii care au fugit din calea războiului să nu-şi piardă speranţa în căutarea unei vieţi mai bune.

„Am venit aici pentru a atrage atenția întregii lumi asupra acestei grave crize umanitare și pentru a cere fierbinte rezvolvarea ei. Ca oameni de credință, dorim să ne unim vocile și să vorbim deschis în numele vostru. Sperăm că lumea va deveni atentă față de aceste situații în care lipsurile sunt tragice, cu adevărat disperate, și că va răspunde într-un mod demn de umanitatea noastră comună. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit astăzi: Nu vă pierdeți speranța!”, a spus papa Francisc.

La rândul său, Patriarhul Ecumenic i-a asigurat pe refugiați că nu sunt uitați și i-a îndemnat să își pună speranța în Dumnezeu.

„Am călătorit până aici ca să vă spunem că ne pasă. Am călătorit până aici pentru că lumea nu v-a dat uitării. Împreună cu frații noștri, papa Francisc și Arhiepiscopul Ieronim, suntem aici ca să ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru poporul grec care v-a primit bine și a avut grijă de voi. Suntem aici ca să vă aducem aminte că Dumnezeu rămâne liman și putere”.

Cei trei întâistătători creștini au binecuvântat zeci de imigranți și au dat mâna cu ei. Ei au avut și o întâlnire cu Premierul grec, Alexis Tsipras.

Mesajul comun al celor trei conducători religioși a fost și un semnal adresat autorităților europene pentru ca acestea să-i trateze cu respect și demnitate pe imigranți.

La finalul vizitei, cei trei întâistătători au rostit câte o rugăciune în portul din Mytilene, capitala insulei Lesbos, unde s-au rugat pentru sufletele refugiaților care și-au pierdut viața în Marea Egee, în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Sursa: news.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Teodor Ardelean Expert judiciar,Specialist în studiul documentelor şi în studiul fenomenelor

  REALITĂŢI NECUNOSCUTE de oameni !

  Fruntea lui Dumnezeu şi a lui Iisus Cristos în pictura imprimată pe piesa arheologică SCRIPTU LU RA descoperită de către Expertul Judiciar Ardelean Teodor în apele râului Crişul Alb,localitatea Zărand, Judetul Arad, ROMÂNIA emană radiaţii în formă de cruce.(vezi fotografia publicată în volumul Creationism Ştiinţific- Arheologic.Istoria Nefalsificată a Omenirii,Manual Internaţional pagina 260 Editura Scriptum SRL Arad ISBN 978-973-0-15486-3,autor Dr.HcArdelean Teodor Expert Judiciar.Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor )Fotografia a fost realizată de pe piesa arheologică SCRIPTU LU RA cu aparatura Laboratorului de Criminalistică din cadrul Poliţiei Arad de catre dl Comisar Şef Moldoveanu Ştefan. şeful acestui Laborator
  Întrucît , PIESA ARHEOLOGICĂ cu CRUCEA formată din radiaţii ce ies din fruntea lui Dumnezeu şi lui Isus Cristos , zace intr-o incăpere din Muzeul Arad,la un loc cu piese de mică importanţă ,sesizez această realitate pentru forurile competente.Remarcăm: crucea vizibilă pe fruntea lui Dumnezeu şi a lui Iisus Cristos figurează pe invelitoarea capului înalţilor ierarhi ai bisericii ortodoxe .
  RESOLICIT implicarea forurilor competente în luarea măsurilor de păstrare şi afişare a pieselor arheologice în Muzeu , la un loc cu lucrările subsemnatului unde sunt descrise şi pe locuri cât mai vizibile , pentru a fi văzute de către vizitatorii muzeului .De asemenea , informarea credincioşilor despre aceste descoperiri unicat care atestă informaţiile scrise în Biblie, locul unde sunt păstrate ŞI UNDE pot fi văzute.

  Expert Judiciar Ardelean Teodor
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *