Selectați pagina

În iadul ateu și totalitar din China, unde creştinismul e persecutat, PAPA le cere creștinilor chinezi să se supună Regimului Comunist. VIDEO

În iadul ateu și totalitar din China, unde creştinismul e persecutat, PAPA le cere creștinilor chinezi să se supună Regimului Comunist. VIDEO

„Biserica dorește ca creștinii chinezi să fie adevărați creștini și să fie buni cetățeni”, a spus Papa Francisc într-o înregistrare video a Suveranului Pontif.

„Ei (creștinii chinezi) trebuie să răspândească Evanghelia, însă fără a se angaja în prozelitism și trebuie să realizeze unirea comunității catolice divizate”, a spus Papa, referindu-se probabil la biserica oficială, recunoscută de stat, și la o biserică clandestină, care funcționează ilegal în China, fiind vânată de autorități, relatează evz.ro

Papa a mai spus și că Biserica din China „privește spre viitor cu speranță”.

El a încheiat îndemnând la rugăciune „pentru ca Biserica din China să stăruie în devotament pentru Evanghelie și să sporească în unitate”.

În 2018, Vaticanul și regimul comunist de la Beijing au încheiat un acord privind rolul și implicarea acestuia din urmă în treburile Cultului Catolic. Detaliile acordului nu au fost date publicității.

Din anii 1950, Vaticanul a sprijinit biserica clandestină, la fel de persecutată de regim atunci ca și acum.

Acordul din 2018 a legitimat Asociația Patriotică Catolică Chineză (APCC), un apendice al guvernului comunist, care sprijină, între altele, contracepția și avortul.

Deși Papa consideră că „Biserica din China privește spre viitor cu speranță”, realitatea este sumbră.

Cu ceva timp în urmă, Bitter Winter, o publicație pentru drepturile omului, scria că „credincioșilor li se oferă recompense bănești dacă acceptă să le ceară rudelor și prietenilor preoților să facă presiuni asupra acestora pentru a adera la APCC.

Potrivit publicației, în dioceza Mindong din provincia Fujian, dacă refuză să adere la APCC, preoții se expun la „amenințări, coerciție și represiune”.

Autoritățile locale au invitat catolicii la o ședință, anunțându-i că preoții care refuză să adere la biserica recunoscută de stat – și au dat ca exemplu pe episcopul vicar Guo Xijin – trebuie „transformați”.

„Ei (reprezentanții autorităților) au promis că bisericile vor funcționa normal dacă preoții aderă la APCC. Apoi, au fost oferite mite catolicilor pentru a-i face să-i îndemne pe preoții lor să integreze biserica clandestină în biserica recunoscută de stat”, scrie Bitter Winter.

„În plus, participanților li s-a cerut să creeze situații compromițătoare, de pildă, prefăcându-se că dau bani preoților sau ca femeile să pară că au o legătură cu aceștia, și să facă fotografii ce urmează apoi a fi folosite pentru intimidare”, continuă revista.

În sfârșit, preoții care se vor încăpățâna să reziste „vor fi consemnați la domiciliu, iar alimentarea cu apă și curent electric le va fi tăiată”. Ei vor fi supuși la presiuni „până când clachează, înnebunesc sau chiar se sinucid”.

Sursa: https://www.catholicnewsagency.com/news/be-truly-christians-and-good-citizens-pope-tells-chinese-catholics-36844

Traducere: https://evz.ro/in-iadul-ateu-si-totalitar-din-china-papa-le-cere-crestinilor-chinezi-sa-se-supuna-regimului-comunist-video.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Iadul totalitar chinez si Papa de la Roma! – Veghe Patriei - […] https://www.aparatorul.md/papa-le-cere-crestinilor-chinezi-sa-se-supuna-regimului-comunist/ […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке