Selectați pagina

Papa invitat in Canada pentru a-si cere scuze. Vezi de ce…

Papa invitat in Canada pentru a-si cere scuze. Vezi de ce…

Primul Ministru canadian il invita pe Papa Francisc in tara, pentru a-si cere scuze. Invitatia a fost lansata ieri, la Vatican. Vezi de ce…

Conform Reuters, Papa Francisc s-a întâlnit cu Primul-Ministru al Canadei, Justin Trudeau, și cu soția acestuia, Sophie Gregoire Trudeau, în timpul unei audiențe private la Vatican, ieri, 29 mai 2017.

In urma intalnirii, un raport RT aminteste ca Primul Ministru canadian Justin Trudeau i-a cerut Papei Francisc să viziteze Canada, pentru a-și cere scuze pentru zecile de ani de abuzuri suferite de copiii indigeni în școlile conduse de Biserica Catolică.

Sistemul de școli rezidențiale din Canada a fost înființat la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a asimila popoarele native în societatea canadiană. Copiii au fost despărțiți de familiile lor, într-un efort de a-i dezbrăca de culturile lor tradiționale.

În școli, le-a fost interzis copiilor să-și vorbească limba sau să practice cultura proprie. Mulți copii au suferit, de asemenea, abuzuri fizice și sexuale.

Peste 150.000 de copii au trecut prin acest sistem școlar, iar ultima scoala a fost închisă în 1996

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *