Selectați pagina

Papa îndeamnă pe catolici să participe la Ramadan

Papa îndeamnă pe catolici să participe la Ramadan

Vaticanul consideră că creștinii pot împărtăși cu musulmanii masa lor tradițională din Ramadan.

Potrivit publicației Churchilitant.com, Consiliul pentru dialogul interconfisional a lansat un apel către creștini creștini să se alăture cinei islamice de Iftar cu ocazia sărbătorii musulmane a Ramadanului.

În mesajul publicat vineri (zi sfântă pentru Musulmani – n.r.), la 01 mai 2020, se menționează: “Dragi frați și surori musulmane, luna Ramadanului este o perioadă de tămăduire și înălțare duhovnicească, de comunicare cu săracii, de întărirea a legăturilor cu rudele și prietenii”, relatează Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi.

Se mai menționează că “Pentru noi, prietenii voștri creștini, este un moment potrivit pentru a consolida și mai mult relațiile noastre fraterne, salutându-vă, întâmpinâdu-vă cu aceast prilej și, unde este posibil, împărtășind cu voi iftarul (iftar – cina după ziua de post, masa de seară în perioada Ramadanului – n.r.).

În document citim că “frații și surorile musulmane” trebuie să “protejeze” împreună moscheile și bisericile.

La rândul său, publicația Churchilitant.com raportează că renumitul savant islamic Robert Spencer a declarat că “prin participarea la Iftar, creștinii contribuie la sărbătorirea imperativului cuceririi și a supunerii”.

“Iftarul nu este doar o simplă masă. Este o încălcare a postului Ramadanului în fiecare seară. Ramadanul este o lună dedicată consolidării respectării islamului și a creșterii cucerniciei. Iar în Islam, cel mai drept lucru este jihadul, care cel mai des include în sine lupta împotriva nemusulmanilor și înrobirea lor”, a accentuat Robert Spencer.

În plus, el a declarat că a fost frapat de faptul că Vaticanul a tras o paralelă “între distrugerea bisericilor și a moscheilor în acest secol sau în orice altă epocă”. Potrivit savantului, “o astfel de echivalență demonstrează analfabetismul istoric, deoarece de-a lungul istoriei mii, dacă nu chiar zeci de mii de biserici au fost transformate în moschei pentru a demonstra superioritatea islamului față de creștinism, și totodată victoria musulmanilor asupra creștinilor”.

Sursa: https://www.churchmilitant.com/news/article/vatican-urges-catholics-to-join-ramadan-feast

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *