Selectați pagina

Papa îndeamnă ONU să vaccineze pentru COVID în primul rînd persoanele sărace și cele din alte grupuri vulnerabile

Papa îndeamnă ONU să vaccineze pentru COVID în primul rînd persoanele sărace și cele din alte grupuri vulnerabile

Vorbind de la Vatican într-un mesaj video adresat Adunării Generale a ONU, Papa Francis a declarat că pandemia a subliniat necesitatea urgentă de a promova sănătatea publică și de a asigura accesul la vaccinuri.

„Dacă ar fi nevoie de tratament preferențial, atunci să fie avantajat cel mai sărac, cel mai vulnerabil, cei care suferă atât de des discriminări, deoarece nu au nici putere, nici resurse economice”, a spus acesta.

Suveranul Pontif a spus că țările bogate nu ar trebui să acapareze stocul pentru un vaccin împotriva coronavirusului. A reamintit că și Organizația Mondială a Sănătății a avertizat împotriva „naționalismului vaccinului”, îndemnând țările să adere la un pact global care să includă un plan și pentru țările în curs de dezvoltare.

 

Papa Francisc a cerut și schimbări în instituțiile economice și financiare, astfel încât acestea să poată „răspunde mai bine la inegalitatea în creștere rapidă dintre cei foarte bogați și cei săraci permanent”.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-un-assembly-pope/poor-should-get-covid-19-vaccine-first-pope-francis-says-idUSKCN26G2GO

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке