Selectați pagina

Papa Francisc vine în România în 2019

Papa Francisc vine în România în 2019

Premierul României Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită oficială la Vatican, a confirmat că Papa Francisc va veni în România la începutul anului 2019. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială a unui Suveran Pontif, prima fiind a Papei Ioan Paul al II-lea , în mai 1999.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă, la 11.30, ora României, la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, urmând o întâlnire şi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale.

„Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (…) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

Într-un comunicat de presă, Guvernul anunţa joi vizita premierului: “Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale. Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută. Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical Pio Romeno”.

historia.ro

Dar să luăm aminte de la înaintașii noștri și să le urmăm credința:

Viața Sfântului Fotie cel Mare, Patriarh al Constantinopolului, care l-a înfruntat pe papa Nicolae și a convocat al VIII-lea Sinod Ecumenic (879-880) la care a fost dată anatema erezia catolicilor papistaşi

Pomenirea strălucitului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Minunea din Corfu împotriva altarului papistaș

https://www.aparatorul.md/mucenicii-ucisi-de-catolici-la-manastirea-iviron-din-sfantul-munte-athos-neacceptind-sa-se-converteasca-la-catolicism-si-sa-accepte-primatul-papei/

Papa și crimele papistaşilor în Sfîntul Munte Athos

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке