Selectați pagina

Papa Francisc: “Teoria evoluției și Big Bang-ul nu sunt incompatibile cu existența unui Creator”

Papa Francisc: “Teoria evoluției și Big Bang-ul nu sunt incompatibile cu existența unui Creator”

papa-franciscTeoria evoluției și teoria Big Bang-ului sunt corecte, iar Dumnezeu nu este un “magician cu o baghetă magică”, a declarat papa Francisc în timpul unui discurs ținut la Academia Pontificală de Științe, informează The Independent.

Comentariile Înaltului Pontif pun astfel capăt unor “pseudo-teorii”, precum creaționismul și teoria “designului inteligent”, susținute, potrivit unor voci, de precedesorul său, Benedict al XVI-lea.

Francisc a explicat că teoria evoluției și Big Bang-ul nu sunt incompatibile cu existența unui Creator, ci, dimpotrivă, “cer “existența Lui”.

“Când citim despre creație în ‘Geneză’, riscăm să ni-l imaginăm pe Dumnezeu ca “pe un magician cu o baghetă magică, capabil să facă totul. Dar lucrurile nu stau așa”, a subliniat Papa.

“El a creat oamenii și i-a lăsat să se dezvolte, conform legilor interne pe care le-a dat fiecăruia, pentru ca toți să ajungă la desăvârșire”, a completat Înaltul Pontif.

Potrivit Papei, “Big Bang-ul, pe care azi îl considerăm că stă la originea lumii, nu contrazice intervenția creatorului divin, ci, mai degrabă, o cere. Evoluția în cadrul naturii nu este incompatibilă cu noțiunea de creație, deoarece evoluția are nevoie de crearea unor ființe care să evolueze”, a explicat Francisc.

Comentariile Papei au fost făcute luni la Academia Pontificală de Științe, cu ocazia dezvelirii unui bust de bronz, dedicat papei emerit Benedict al XVI-lea.

Sursa: Agerpres.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. cristian

  papa asta e nebun.nu are discernamant in ceea ce spune.este un sustinator al NEW AGE.

  Răspuns
  • Irinarh

   Iar la noi in Chişinău, în zona pietii centrale, s-a deschis o cafenea: papa Francisc!
   Pofta buna.
   Doamne, ce spun?
   Mai degraba de s-ar dumeri clienţii şi fondatorii ce pacoste promovează!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *