Selectați pagina

Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Kiril al Moscovei

Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Kiril al Moscovei

patriarhul KirilIn urma cu cateva ore, a fost lansata o informare comuna, a Vaticanului si a Patriarhiei Moscovei, prin care s-a anuntat ca Papa Francisc va organiza o întâlnire cu Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, în Cuba, pe 12 februarie 2016. Acesta este prima asemenea intalnire, între un Pontif Roman și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse.

 

Va redam mai jos, in premiera, traducerea comunicatului in cauza:

„Vaticanul si Patriarhia Moscovei au plăcerea de a va anunța că, prin harul lui Dumnezeu, Sanctitatea Sa Papa Francisc și Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii se vor întâlni, pe 12 februarie.

Întâlnirea lor va avea loc în Cuba, unde Papa va face o oprire în drumul său spre Mexic, in locul in care Patriarhul va intreprinde o vizită oficială. Aceasta va include o conversație cu caracter personal, pe Aeroportul International Jose Marti din Havana, și se va încheia cu semnarea unei declarații comune.

Această întâlnire a Intâistătătorilor Bisericii Catolice și Bisericii Ortodoxe Ruse, după o pregătire lungă, va fi prima din istorie și va marca o etapă importantă în relațiile dintre cele două Biserici.

Noi, Vaticanul și Patriarhia Moscovei, sperăm că va fi, de asemenea, un semn de speranță pentru toți oamenii de bunăcuviinta. Ii invităm pe toți creștinii să se roage fierbinte lui Dumnezeu, să binecuvânteze această întâlnire, ca să aducă roade bune”.

Sursa http://lonews.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *