Selectați pagina

Papa Francisc lauda o carte pentru copii considerata controversata

Papa Francisc lauda o carte pentru copii considerata controversata

Papa_FranciscPapa Francisc a laudat-o pe scriitoarea italiana Francesca Pardi, autoarea unei carti pentru copii, ce include povesti cu iepuroaice lesbiene si un cuplu gay de pinguini, informeaza people.com.

O carte pentru copii, ce exploreaza universul unor familii de mai multe tipuri – inclusiv cupluri de acelasi sex -, a generat numeroase controverse in Italia, dupa ce primarul din Venetia a luat decizia de a interzice folosirea acelui volum in scolile locale. Dupa acea decizie, papa Francisc a intervenit in dezbateri si a expediat scriitoarei Francesca Pardi o scrisoare oficiala in care a laudat-o pentru initiativa ei, precizeaza The Guardian.

In cartea “Piccolo Uovo” (“Micul ou”), scriitoarea italiana Francesca Pardi spune povestea unui ou care ajunge in grija unui cuplu de pinguini gay, unor iepuroaice lesbiene care au deja o familie, unei femele de hipopotam care este parinte unic, unui cuplu mixt de caini din rase diferite, dar si a unui cangur care a adoptat doi pui de urs polar.

Criticii cu opinii conservatoare din Italia spun ca romanul scriitoarei italiene promoveaza teoriile pro-homosexualitate.

Noul primar din Venetia, Luigi Brugnaro, a luat decizia de a interzice aceasta carte (alaturi de alte 50) in scolile locale, in luna iunie. In urma acelei decizii, 250 de scriitori italieni de renume au cerut ca volumele lor sa fie retrase din librariile si scolile din Venetia, pentru a “protesta astfel fata de un gest ingrozitor de cenzura si ignoranta”, precizeaza The Guardian.

Francesca Pardi i-a trimis papei Francisc un pachet ce a inclus cateva carti pentru copii care abordeaza problematica persoanelor gay, lesbiene, bisexuale si transgender, publicate de editura cu care colaboreaza, Lo Stampatello. Pachetul a fost insotit si de o scrisoare catre suveranul pontif in care romanciera italiana si-a explicat gestul: “Multe parohii din tara noastra ne murdaresc numele si raspandesc informatii false despre munca noastra, iar acest lucru ne raneste profund. Ii respectam foarte mult pe catolici. Multi dintre catolici ne respecta la randul lor. De ce nu putem beneficia de sprijinul intregii ierarhii a Bisericii Catolice?”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.