Selectați pagina

Papa Francisc îndeamnă cooperare internaţională pentru a găsi un VACCIN împotriva COVID-19

Papa Francisc îndeamnă cooperare internaţională pentru a găsi un VACCIN împotriva COVID-19

Papa Francisc a cerut cooperare științifică internațională pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului, care apoi să fie pus la dispoziția tuturor, informează jurnal.md

Papa Francisc a transmis, duminică, mulțumiri tuturor celor care au „furnizat servicii esențiale” și a încurajat cooperarea internațională pentru a face față crizei și pentru a combate virusul, care a infectat aproape 3,5 milioane de persoane și a ucis peste 240.000 de persoane în întreaga lume, scrie Reuters, citat de Mediafax.

„Este important să unim capacitățile științifice într-un mod transparent și imparțial pentru a găsi vaccin și tratamente”, a spus papa.

Papa Francisc a adăugat că este, de asemenea, important să fie garantat „accesul universal la tehnologii care permit fiecărei persoane infectate, în fiecare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar”.

Liderii mondiali au promis în aprilie să accelereze lucrările la teste, medicamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și să le împărtășească în întreaga lume, dar Statele Unite nu au luat participat la inițiatiava Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că OMS a reacționat lent la epidemie și că este „centrată pe China”, și, în consecință, a anunțat o suspendare a finanțării. OMS și-a apărat modul în care a gestionat criza.

O serie de companii farmaceutice din întreaga lume au dezvoltat teste pentru a identifica anticorpii care se dezvoltă după ce cineva a intrat în contact cu virusul.

Sursa: https://www.channelnewsasia.com/news/world/pope-says-covid-19-vaccine-must-be-shared-worldwide-12698140

https://www.jurnal.md/ro/news/3fc401ad414869a6/papa-francisc-cere-cooperare-internationala-pentru-un-vaccin-impotriva-covid-19.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке