Selectați pagina

Papa Francisc în Fanar: întîlnire întru dragostea lui Hristos sau uniatizarea Ortodoxiei?

Papa Francisc în Fanar: întîlnire întru dragostea lui Hristos sau uniatizarea Ortodoxiei?

ecumenism1Doar cu cîteva zile înaite de terminarea lucrului la ediția acestui jurnal, a avut loc un eveniment care s-a bucurat de o mare atenție din partea ecumeiștilor – vizita papei Francisc în Fanar și primirea lui cu cinstiri de către Patriarhul ecumenic Bartolomeu.

Iarăși a avut loc aceleași evenimente triste, care au fost organizate după același scenariu de intercomuniune regulată, care crează impresia unui fapt deja împlinit.

Se crează impresia, că pe noi nu ne desparte nimic de papiști și nu există nici un impediment pentru deplina comuniune și unitate între noi.

Din această cauză, în timpul liturghiei din biserica patriarhală a sfântului Gheorghe, s-a săvârșit “sărutarea liturgică a dragostei” în timpul apogeului slujirii, în timp ce arhiereii ortodocși și preoții, care au luat parte la săvârșirea dumnezeeștii liturghii, au mărturisit o credință comună într-un Dumnezeu Sfânt Triunic.

La fel, iarăși au fost făcute rugăciuni comune și a fost “binecuvântă” de papa deplinătatea ortodoxă. Papa a citit rugăciunea “Tatăl nostru”. Patriarhul Bartolomeu la fel l-a recunoscut pe papă în calitate de episcop canonic al Romei, iar Vaticanul ca Biserică canonică.

Această falsunitate încearcă să se dea ca realitate necătânt la starea reală a lucrurilor.

Necătând la tactica eficientă a noului papă de dialog și la simplitatea pe care o exprimă în exterior, strângeri de mîină și închinări adânci patriarhului, intenția Vaticanului față de ortodocși e întotdeauna una și aceiași. Ea constă în impunerea hotărîrilor conciliului Vatican II și unirea după modelul uniat.

«ΆγιονΌρος.Διαχρονική μαρτυρία στούς αγώνες υπέρτηςΠίστεως».¨ΕκδοσηΑγιορειτών Πατέρων- ΆγιονΌρος2014, σελ.119 – 123

Sursa: http://apologet.spb.ru/ru/

1 Comentariu

 1. radu iacoboaie

  NAȘTEREA DOMNULUI ESTE PENTRU NOI UN PRILEJ DE MARE BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ȘI TOTODATĂ O SĂRBĂTOARE A FAMILIEI CREȘTINE.

  NĂDĂJDUIESC CA ACESTE FRUMOASE COLINDE ROMÂNEȘTI SĂ VĂ UMPLE SUFLETUL DE MULTĂ BUCURIE ȘI DE LUMINA SFÂNTĂ A ACESTUI PRAZNIC ÎMPĂRĂTESC!

  VĂ DORESC TUTUROR FRAȚILOR DIN BLOGOSFERA ORTODOXĂ SĂRBĂTORI FERICITE ȘI BINECUVÂNTATE ÎN MIJLOCUL FAMILIEI ȘI CELOR DRAGI!

  LA MULȚI ANI!

  Radu Iacoboaie

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *