Selectați pagina

Papa Francisc, imbratisare pentru prostituate si transsexuali

Papa Francisc, imbratisare pentru prostituate si transsexuali

Papa FranciscPapa Francisc a oferit sambata o imbratisare plina de semnificatie unui grup de cincizeci de foste prostituate si transsexuali veniti din toate colturile lumii la Vatican.

Ziarul L’Osservatore Romano a explicat ca imbratisarea a fost oferita dupa ce Papa Francisc a prezidat Audienta extraordinara de sambata cu prilejul Anului Sfant al Milostivirii care se incheie pe 20 noiembrie.

Acest grup de persoane venite din peste zece tari – neprecizate de ziar – au fost in trecut victime ale prostitutiei si traficului de carne vie, iar in prezent primesc asistenta de la o asociatie de solidaritate care opereaza in zona Reggio Emilia (nordul Italiei).

Papa a salutat in Piazza San Pietro si trei detinuti la o inchisoare din Milano – doi cu condamnare pe viata, al treilea la 15 ani – care i-au trimis o scrisoare Sfantului Parinte si 12.000 de sfinte cuminecaturi realizate de ei insisi la inchisoare.

Intalnirea a fost posibila datorita unui proiect promovat de Fundatia Casa dello Spirito e delle Arti, care colaboreaza cu detinuti in cele mai mari inchisori din Italia, la realizarea unor produse de panificatie.

Sursa: ziare.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *