Selectați pagina

Papa Francisc: Astăzi avem o oportunitate de a construi ceva diferit de vechea normalitate

Papa Francisc: Astăzi avem o oportunitate de a construi ceva diferit de vechea normalitate

Papa Francisc atrage atenția asupra revenirii la vechea normalitate după pandemia de coronavirus și spune că „astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, în sensul unei lumi mai echitabile și mai ecologiste.

„Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a spus Papa, transmite  Digi24.ro.

Suveranul Pontif a spus că acțiunile de caritate nu au fost suficiente pentru ajutorarea celor mai săraci și a afirmat nevoia unui model de dezvoltare economică mai echitabil și mai capabil să rezolve problema inegalităților și criza climatică, iar subvenţiile publice acordate ca parte a ajutorului pentru reconstrucția de după pandemie nu ar trebui să ajungă la companiile cunoscute pentru lipsa de interes pentru protejarea mediului, drepturilor sociale şi în domeniul muncii.

Papa Francisc a afirmat că acele criterii pentru companii să poată primi ajutor public ar trebui să fie „contribuţia la integrarea persoanelor care sunt în mod normal excluse (n. red.- din societate), ajutorarea celor mai nevoiaşi şi grija pentru mediu”.

„Ar fi trist dacă prioritatea pentru vaccinul împotriva COVID-19 ar fi acordată celor mai bogați. Ar fi trist dacă vaccinul ar deveni proprietatea unei anumite naţiuni, dacă nu ar fi universal şi pentru toată lumea”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că orice naţiune care stochează posibile vaccinuri împotriva COVID-19, excluzându-i pe alţii, ar adânci pandemia de coronavirus.

Peste 21,9 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel global, dintre care 772.647 au decedat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *