Selectați pagina

Papa a semnat o declarație comună cu liderii clerici musulmani, care pretindea că (Același) Dumnezeu se află în spatele tuturor religiilor

Papa a semnat o declarație comună cu liderii clerici musulmani, care pretindea că (Același) Dumnezeu se află în spatele tuturor religiilor

Atitudinea care va susține „ridicarea lui antihrist”

ereziarhul bartolomeu papistasul francisc

Ecumenismul subestimează şi pune la îndoială unicitatea credinței în Iisus Hristos

Aceasta este atitudinea religioasă care va susține ridicarea lui antihrist. Simbolismul este foarte sugestiv. Fiecare reprezentant aprinde o lumânare. Ei toți au lumina. Pentru ei, lumina este una pentru toate religiile.

Lumina nu este dată de creștini altora sau de alții creștinilor, ci fiecare aduce lumina într-un amplasament comun, care unește luminile împreună. Ei semnează pentru unirea tuturor religiilor în această lumină.

Vedem asta de asemenea prefigurat de recenta enciclică a papei Francisc, pe care patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a lăudat-o. Papa a semnat recent o declarație comună cu liderii clerici musulmani, care pretindea că (Același) Dumnezeu se află în spatele tuturor religiilor.

Nu este aceasta o negociere a lui Hristos și a Evangheliei Sale?

Domnul spune: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața, nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14, 6) și „toți câți au venit mai înainte de Mine sunt hoți și tâlhari, dar oile nu i-au ascultat.” (Ioan 10, 8) Și mai spune: „cel ce Mă urăște pe Mine, urăște și pe Tatăl Meu” (Ioan 15, 23), iar lista cu astfel de afirmații catafatice continuă și este lungă.

Așadar, este în mod precis o unicitate pe care ceremonia aceasta o pune la îndoială, o subestimează, unicitatea credinței în Iisus Hristos. Iar simbolismul nu este deloc de neglijat, el exprimă un gând, o viziune, o mentalitate și această unicitate pe care antihristul o va respinge.

Aceasta este atitudinea care va preceda ridicarea lui antihrist.

Extras din Ecleziologia ortodoxă, lecția 10: Biserica înaintea înfruntării religiei lui antihrist de preot Peter Heers

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *