Pontiful a acordat o audiență la Roma pentru patru migranți transgender și le-a oferit rozarii.

Papa a acordat audiență la Roma pentru patru migranți transgender prostituați

Papa a acordat audiență la Roma pentru patru migranți transgender prostituați

Papa Francisc a onorat un grup de migranți transgender – doi argentinieni, un uruguayan și un peruan – cu o conversație privată după o audiență generală, relatează Corriere della Sera.

Pontiful a salutat persoanele transgender și le-a vorbit în spaniolă. Unul dintre interlocutori a spus că a făcut pentru Papă clătite cu carne, iar Papa Francisc i-a cerut să i le aducă la prânz. Pontiful roman le-a oferit apoi în dar rozarii, scrie publicația.

Transsexualii din America Latină lucraseră anterior ca prostituați la Roma, dar din cauza pandemiei și-au pierdut clienții. Rămași fără bani, au apelat la papistaşi pentru ajutor. La ordinul Vaticanului, un slujitor papistaş i-a ajutat pe migranți, iar acum aceștia au putut să-l cunoască personal pe papa.

„Au suferit din cauza identităţii lor şi a dispreţului general. Am fost încântată să le văd bucuria”, a spus una dintre „călugăriţele” care au asistat la întâlnirea pontifului cu persoanele transgender.

Amintim că anterior Papa i-a mulțumit „pentru slujire” unei „călugărițe” care promovează ideile LGBT.

Sursa: https://www.corriere.it/cronache/vaticano-news/22_aprile_27/francesco-incontra-trans-aiutate-parrocchia-torvaianica-f0c14f9a-c64f-11ec-9e9f-dc9d68fb1bc9.shtml