Selectați pagina

PANICĂ în America: Iranul a lansat o rachetă balistică

PANICĂ în America: Iranul a lansat o rachetă balistică

Un oficial american a anunțat că Iranul a efectuat duminică un exercițiu militar, testând o rachetă balistică cu raza medie de acțiune care a explodat după ce a parcurs aproximativ 630 de mile (peste 1.000 de kilometri), scrie Reuters.

Oficialul, care a furnizat informația sub protecția anonimatului, a precizat că testul a avut loc în apropiere de baza militară de la Seman.

Casa Albă a tranmis prin vocea purtătorului de cuvânt, Sean Spicer, că este “la curent” cu acțiunile Iranului și va examina natura rachetei înainte de a face alte precizări.

“Suntem la curent cu faptul că Iranul a tras această rachetă. Examinăm natura exactă”, a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al lui Donald Trump, întrebat despre informații difuzate de canalul Fox News.

Ultima astfel de lansare din partea regimului de la Teheran a avut loc în iulie 2016, iar acestă decizie a Iranului vine în contextul tensionării relației cu Statele Unite după ce președintele Donald Trump a interzis prin decret prezidențial accesul cetățenilor iranieni, precum și a celor din alte 6 state considerate a avea mari probleme cu teroriștii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке