Selectați pagina

Pandemia de CORONAVIRUS schimbă regulile pentru ÎNMORMÎNTARE în Republica Moldova

Pandemia de CORONAVIRUS schimbă regulile pentru ÎNMORMÎNTARE în Republica Moldova

Persoanele care vor deceda din cauza virusului COVID-19 vor fi înmormântate într-un cartier special amenajat în cimitirul “Sântul Lazăr” din Capitală, a declarat, pentru Radio Chișinău, directorul Combinatului Servicii Funerare.

După ce rudele medicului decedat din cauza COVID-19 în Republica Moldova au acuzat autoritățile că nu au permis ca acesta să fie îngropat în cimitir, ci într-un loc de la marginea acestuia, directorul Combinatului Servicii Funerare vine cu niște precizări.

„Încă în data de 20 martie s-a discutat despre amenajarea unui nou cartier în Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Am vrut să separăm, într-o parte, să fie un cartier nou pentru persoanele decedate cu COVID-19, în situația dacă vor apărea la fel de multe decese așa cum urmărim noi ceea ce se întâmplă în toată Europa”, a subliniat Ludmila Boțan.

Aceasta a precizat că în cazul persoanelor care și-au rezervat din timp locul pentru înmormântare, acesta nu va fi schimbat.

„Persoanele care au, deja, rezervate locuri în anumite cimitire, nu vor fi schimbate. Vor fi înhumate în acele locuri rezervate din timp”, a mai adăugat Boțan.

Potrivit directorului Combinatului Servicii Funerare, în cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală vor fi înhumate toate persoanele care vor deceda din cauza virusului COVID-19, chiar dacă sunt originare din alte localități ale Republicii Moldova.

„În situația când vin persoane din raioane, toți cei care vor fi din Soroca, Glodeni, Hâncești și alte raioane în urma decesului nu vor fi duse la locul de trai, dar vor fi înhumate în cimitirul Sfântul Lazăr. Ei urmează să fie în acel cartier 277. Pe parcurs o să vedem dacă o să fie modificări, dar la moment aceasta este situația”, a mai spus directorul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке