Selectați pagina

Până la ziua de azi, în Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de REINFECTARE cu Covid19

Până la ziua de azi, în Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de REINFECTARE cu Covid19

Notă: Ştirea a apărut în spatiul online în data de 1 iulie 2020.

În acest moment, 3.800 de pacienți infectați cu Covid-19 din Republica Moldova se tratează la domiciliu, iar circa 2.200 în spital. În spitale sunt internate doar persoanele cu forme grave și cele din grupul de risc, iar până la ziua de azi, în Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de reinfectare cu Covid19.

Cifrele au fost oferite de ministra Sănătății în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Viorica Dumbrăveanu, conform unica.md

„Acasă rămân persoane care au forme ușoare, de regula medicamentele prescrise sunt pentru controlul temperaturii, paracetamol, în rest dacă persoana continuă să aibă febră și are nevoie de antibiotice pentru pneumonii, atunci nu mai poate fi vorba de tratament la domiciliu.

În condițiile date, rămân la domiciliu doar pesoanele din afara grupului de risc”, a declarat ministra Sănătății.

Ministra spune că toate spitalele raionale din Republica Moldova, cu excepția celui de la Ialoveni au fost activate în lupta cu virusul și că datorită noilor abordări, s-a reușit de a scoate presiunea de pe sistemul medical care se descurcă.

„Starea de urgenta ne-a scapăt de situația Italiei, Spaniei și am salvat sistemul medical. La prima etapă erau activate spitalele din Chișinău. A doua cele așa spus regionale, pe care le-am identificat nou, iar treptat am reusit să activam toate spitalele.

Abia pe 10 aprilie am activat tratamentul la domiciliu și am activat centrul covid și astfel am scos încărcătura de pe spitalele din chișinau, inclusiv cu activarea testării la domiciliu, totul s-a făcut pe etape și cu cunosultarea specialiștilor, inclusiv de la OMS”, spune Viorica Dumbrăveanu.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii