Selectați pagina

Pakistanul ÎNCHIDE ONG-urile lui Soros, acuzând că se folosesc de activitatea lor ca o acoperire pentru spionaj

Pakistanul ÎNCHIDE ONG-urile lui Soros, acuzând că se folosesc de activitatea lor ca o acoperire pentru spionaj

Autorităţile pakistaneze au ordonat închiderea a cel puţin zece grupuri de ajutor finanţate din străinătate, între care şi o fundaţie înfiinţată de miliardarul şi filantropul George Soros, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Pakistanul şi-a înăsprit poziţia faţă de ONG-urile umanitare interne şi internaţionale în ultimii ani, acuzând unele că se folosesc de activitatea lor ca o acoperire pentru spionaj.

În ianuarie, Islamabadul a ordonat unui număr de zece grupuri pentru drepturile omului şi protejarea femeilor să-şi înceteze activităţile.

Un reprezentant al Forumului Umanitar Pakistanez (PHF), care reprezintă 63 de grupuri de ajutor internaţional, a declarat că Ministerul de Interne a emis ‘scrisori de respingere’ către 10 dintre membrii PHF, ceea ce înseamnă că cererile lor de înregistrare au fost respinse.

Forumul nu a identificat cele zece grupuri însă două grupuri internaţionale, biroul din Pakistan al Open Society Foundations a lui George Soros, şi ActionAid, ar fi fost somate să-şi înceteze activităţile.

‘Desigur, considerăm dezamăgitor şi suprinzător ceea ce s-a întâmplat şi dorim clarificări urgente’, a afirmat într-un comunicat directorul executiv al biroului pakistanez al Open Society, Saba Khattak.

El a precizat că grupul a cheltuit 37 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar începând din 2005 în Pakistan.

Anul acesta, organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) i s-a ordonat să-şi înceteze activitatea la trei facilităţi aflate în zone afectate de violenţe de la graniţa cu Afganistanul unde trăiesc etnicii paştuni, deşi Ministerul de Interne a listat grupul ca fiind un ONG aprobat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке