Selectați pagina

Pâinea îmbogăţită cu fier şi acid folic va apărea pe rafturile magazinelor începând cu luna februarie

Pâinea îmbogăţită cu fier şi acid folic va apărea pe rafturile magazinelor începând cu luna februarie

paine imbogatita cu fierPâinea îmbogăţită cu fier şi acid folic, care previn anemia, va ajunge în magazinele din Chişinău, începând cu luna februarie. Deşi produsul este tot mai solicitat, directorul celui mai mare combinat de panificaţie afirmă că acesta nu ajunge în şcoli şi grădiniţe.

De aproape un an, cel mai mare combinat de panificaţie din Republica Moldova produce pâine care previne anemia. Fierul şi acidul folic ajunge în aluat sub formă de enzime naturale, importate din România.

Pentru a-i obişnui pe oamenii cu noul produs, autorităţile au decis să mărească treptat volumul de pâine îmbogăţită cu fier şi acid folic.

Directorul combinatului de panificaţie Franzeluţa susţine că pâinea anti-anemie aşa şi nu ajunge în şcoli şi grădiniţe. Şi asta pentru că produsul ar costa cu câţiva bănuţi mai mult.

Îmbogăţirea pâinii cu fier şi acid folic face parte din Programul Naţional de reducere a anemiei în rândul copiilor şi femeilor. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, aproape jumătate dintre sugari şi peste un sfert dintre copiii de până la cinci ani sunt anemici.

Sursa: prime.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.