Selectați pagina

Pâine albă este o pâine moartă, iar consumatorilor nu li se spune adevărul

Pâine albă este o pâine moartă, iar consumatorilor nu li se spune adevărul

PERICOLELE DIN PÂINEA ALBĂ

paina albaȘtiați că, în urmă cu zeci de ani, guvernul elvețian, fiind informat asupra pericolului pentru sănătate al pâinii albe, a pus o taxă pe acest produs? Știați că banii colectați din această taxă sunt dați brutăriilor care folosesc făină integrală, încurajându-i astfel să scadă prețul pâinii și stimulând populația să cumpere pâine neagră?

De asemenea, știați că guvernul canadian a promulgat o lege care interzice fabricanților de pâine „îmbogățirea” acesteia cu vitamine sintetice? În textul legii se specifică clar: „Pâine trebuie să conțină exclusiv vitaminele originale, aflate în cerealele respective, și nu imitații ale acestora”.

Pâine albă este o pâine moartă, iar consumatorilor nu li se spune adevărul despre așa-zisa „făină îmbogățită”. V-ați întrebat vreodată de ce pâinea albă este atât de albă, când făina obținută din cereale nu este așa? Ei bine, răspunsul este că făina folosită la fabricarea pâinii albe este albită chimic, întocmai cum vă albiți dv. hainele. Iar de fiecare dată când mâncați pâine albă, mâncați și puțin… decolorant. În procesul de măcinare a grăunțelor, morile adaugă o serie de substanțe chimice cu efect de albire, toate foarte dăunătoare sănătății. Iată câteva din ele: oxid de azot, clor, clorură, peroxid de azot și peroxid de benzoil, toate în amestec cu alte săruri chimice. Agentul de înălbire oxid de clor, în combinație cu ce proteine mai rămân în făină după măcinare, produce un derivat chimic numit alloxan, substanță utilizată de cercetători în laborator pentru a induce diabetul la animalele de experiență. Oxidul de clor, pe lângă faptul că distruge vitalitatea bobul de grâu, scurtează și termenul de valabilitate al făinii (dat de prezența vitaminei E în germen, care este înlăturat), motiv pentru care în făină se adaugă și o serie de conservanți chimici.

Așadar, n-o să puteți spune niciodată că vă hrăniți sănătos atâta vreme cât consumați pâine albă. În procesul de fabricare a făinii albe, fibrele și jumătate din acizii grași nesaturați dispar, iar prin distrugerea germenului bobului de grâu, 75% din vitamine și minerale sunt pierdute. Ca rezultat, făina din pâinea albă pe care o cumpărați mai conține doar câteva proteine vegetale și amidonul, care vă va ajuta să puneți mai multe kilograme pe dv.

În aceste condiții, devine evident că trebuie să eliminați definitiv consumul de pâine albă din dieta zilnică. Pâinea preparată din cereale integrale (grâu, secară, orz, mei…) este cea mai bună alegere. Bineînțeles că ideal ar fi să dețineți o mașină de pâine și să v-o preparați singuri. Dacă însă, dintr-un motiv sau altul, trebuie să v-o cumpărați, citiți întotdeauna eticheta și ocoliți produsele care conțin făină albă, arome artificiale, coloranți, conservanți și uleiuri hidrogenate sau parțial hidrogenate. Corpul uman nu este echipat de natură să facă față ingestiei repetate de chimicale.

Nu vă lăsați păcăliți de orice produs pe care scrie „integral”. Acesta poate să conțină un mic procent de făină integrală, dar dacă pâinea este pufoasă, spongioasă și ușoară, nu făina integrală este ingredientul principal. Pâinea din făină integrală trebuie să fie tare, grea și cu o textură compactă. Asigurați-vă întotdeauna că pâinea pe care o alegeți are aceste caracteristici. Și încă ceva: Avertismentele legate de nocivitatea făinii albe se aplică nu numai pâinii noastre cea de toate zilele, ci și pastelor făinoase, biscuiților, prăjiturilor, produselor de patiseriei, sosurilor etc.

Dr. Darius H. Umrigar MD (AM) – cunoscut medic indian care, printre alte distincții, a primit, în martie 2008, Medalia de aur „pentru servicii aduse umanității”.

Sursa: http://www.soultemplenet.org/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.