Selectați pagina

Păgînismul reînvie: Festival al oamenilor care se închină la Zeii Olimpului

Păgînismul reînvie: Festival al oamenilor care se închină la Zeii Olimpului

Credincioșii au cărat torțe, scuturi și sulițe până la Muntele Olimp weekend-ul trecut, ca să se conecteze cu strămoșii lor.

În seara de vineri, șapte iulie, sute de oameni care se închină la cei 12 zei antici greci s-au strâns în orașul Litochoro la poalele Muntelui Olimp. Îmbrăcați în cele mai bune robe și cu coroane ale bogăției pe cap, femei și bărbați de toate vârstele s-au alăturat procesiunii ca parte din a 22-a ediție a Festivalului Prometheia. Au cărat torțe, scuturi și sulițe în timp ce se plimbau prin oraș, înainte să ajungă la procesiunea din amfiteatrul din Litochoro, care ține evenimente culturale încă din vremuri antice.

În următoarea zi, procesiunea a ajuns pe munte la un mormânt dedicat lui Prometheus, ceea ce le-a oferit credincioșilor șansa să se – în cuvintele organizatorului – „conecteze cu lumea strămoșilor noștri” și să „sărbătorească sursele primordiale care ne-au dat naștere”. Ăsta nu-i singurul obiectiv al festivalului – în fiecare an, atrage turiști de peste tot din Grecia și alte părți ale Europei.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. PĂGÎNISMUL REÎNVIE: FESTIVAL AL OAMENILOR CARE SE ÎNCHINĂ LA ZEII OLIMPULUI | ortodoxiadreaptacredinta - […] https://www.aparatorul.md/paginismul-reinvie-festival-al-oamenilor-care-se-inchina-la-zeii-olimpului… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *