Selectați pagina

Pace cu arme de război: SUA menţine un distrugător în Marea Neagră pentru “stabilitate regională”

Pace cu arme de război: SUA menţine un distrugător în Marea Neagră pentru “stabilitate regională”

Distrugătorul american USS Donald Cook începe o nouă misiune în Marea Neagră, în scopul consolidării “stabilităţii regionale” prin cooperarea cu partenerii din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Flota a VI-a a Forţelor Navale SUA.

„..Distrugătorul USS Donald Cook, din clasa Arleigh Burke, a început marţi tranzitul prin Strâmtoarea Dardanele în drumul spre Marea Neagră, unde va efectua operaţiuni maritime de securitate în scopul intensificării stabilităţii maritime regionale, a disponibilităţii comune şi a capabilităţilor navale împreună cu aliaţii din cadrul NATO şi cu partenerii din regiune..”, anunţă Flota militară a VI-a a SUA, activă în Europa şi în Africa.

Matthew Powel, comandantul distrugătorului USS Donald Cook susține că fiecare vizită oferă oportunitatea unică de a colabora cu partenerii regionali.

„..Misiunea navei în Marea Neagră va intensifica interoperabilitatea cu aliaţii NATO şi cu ţările partenere şi va demonstra determinarea colectivă pentru securitatea Mării Negre..”, precizează Flota a VI-a a Statelor Unite.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *