Selectați pagina

“Otravă dulce” pe rafturile magazinelor din Moldova?

“Otravă dulce” pe rafturile magazinelor din Moldova?

roshenÎn 5 zile vom ști dacă dulciurile ucrainene Roshen conţin benzpiren, o substanță periculoasă extrasă din gudron și folosită în tratamentul cancerului, a afirmat pentru deschide.md Grigore Porcescu, șeful Agenției pentru Siguranța Alimentelor:

“În cazul în care în conținutul produselor de cofetărie va fi depistat benzipiren, livrarea  producției Roshen va fi sistată pe piața moldovenească. Vom veni cu o declarație oficială.”

Porcescu a mai declarat că pe durata  efectuării analizelor de laborator nu este posibilă sistarea importului de dulciuri sau interzicerea acestora pe piaţă, pentru că Moldova este membră a OMC.

Ieri, serviciul fitosanitar din Federația Rusă, Rospotrebnadzor a interzis producția Roshen pe piața din Federația Rusă din cauza depistării în aceasta a substanţei benzipiren. Şeful serviciului fitosanitar rus, Ghenadie Onişcenco a declarat că probele de laborator au confirmat acest lucru, însă nu a dorit să facă publice rezultatele expertizei. Experții internaţionali, însă, susțin că interdicția produselor de cofetărie ucrainene pe piața rusească poartă mai mult un caracter  politic.

Sursa: deschide.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.