Selectați pagina

Otrava din guma de mestecat

Otrava din guma de mestecat

chewing-gumProbabil că nu există om care să nu fi încercat măcar o dată în viaţa lui o gumă de mestecat. Puţini ştiu însă câte substanţe nocive sunt concentrate în aceste produse, cel mai dăunător fiind, de departe, aspartamul.

Fie că vorbim despre doamnele care vor să-şi împrospăteze respiraţia ori de domnii care vor să “ascundă” mirosul ultimei ţigări fumate, fie că este vorba despre tinerii care nu ies din casă dacă nu au pachetul de gumă în buzunar, toţi sunt în acelaşi pericol.

Acela de a se îmbolnăvi. Iar bolile nu sunt din cele mai uşoare. Şi asta pentru că îndulcitorul din compoziţia gumei de mestecat este unul foarte nociv. Aspartamul, căci despre el este vorba, e una din cele mai toxice substanţe pe care o consumăm prin intermediul anumitor produse alimentare.

92 de efecte secundare

Studiile arată că aspartamul are peste 92 de efecte secundare şi ne poate îmbolnăvi sau poate înrăutăţi anumite boli cum ar fi: Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, tumori cerebrale, epilepsie, retardare mintală, diabet, limfom sau cancer.

Şi asta pentru că acest îndulcitor, pe care de altfel îl găsim şi în băuturile răcoritoare dietetice sau alte produse care se presupune că nu îngraşă, are în compoziţie fenilalanină. Consumul de fenilalanină poate duce la acumularea acestei substanţe în exces în creier, iar de aici şi până la depresie, violenţă şi chiar schizofrenie mai este doar un mic pas.

Sursa: moldovenii.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.