Selectați pagina

Otrava din aer care pătrunde adânc în plămâni a ajuns lângă România

Otrava din aer care pătrunde adânc în plămâni a ajuns lângă România

Două ţări din Europa se confruntă cu o mare problemă ce poate cauza oricând victime în rândul populaţiei.

Potrivit presei de peste Prut, otrava din aer care pătrunde adânc în plămâni a ajuns lângă România, ţară vecină cu noi, scrie evz.ro.

Conform France Presse, concentrația de particule de 2,5 microni în diametru (PM 2,5), care depășește de aproape o lună nivelul normal admis în mai multe orașe din Macedonia, este periculoasă din cauză că intră adânc în plămâni.

În capitala Skopje, poluarea era de 254 de micrograme pe metru cub, la Tetovo (nord-vest) de 368, la Kicevo (vest) de 204, la Veles (centru) de 103.

Oamenii disperaţi au manifestat luni în fața sediului guvernului şi au cerut unerea măsuri ferme de combatere a poluării. S-a solicitat, printre altele, limitarea traficului rutier în zonele urbane, interzicerea circulației vehiculelor cu motoare diesel și închiderea fabricilor învechite care poluează.

În schimb, guvernul a cerut populației să limiteze ieșirile în aer liber.

Şi în Bosnia, școlile au fost închise joia trecută din cauza poluării majore a aerului. De asemenea, multe orașe erau sufocate, iar situația persistă de câteva săptămâni.

Skopje și Sarajevo sunt înconjurate de munți și fluxul de aer este inexistent în timpul perioadelor stabile din punct de vedere meteorologic.

Poluarea în Skopje este cauzată de gazele de eșapament și de utilizarea cărbunelui pentru încălzire.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке