Selectați pagina

Ostalep: Pentru securitatea noastră, SUA trebuie să uite de Moldova

Ostalep: Pentru securitatea noastră, SUA trebuie să uite de Moldova

Drept garanţie a securităţii pentru Moldova poate servi reducerea considerabilă a nivelului de prezenţă a Occidentului în regiune.

Despre aceasta a declarat în emisie directă la unul din portalurile-internet fostul viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate. Potrivit spuselor lui, cu cît mai departe sub aspect militar şi politic va fi Occidentul de Moldova, cu atît “mai sănătoşi vor fi cetăţenii ţării noastre”.

“Eu aş vrea să rog SUA să nu ne mai aducă nimic. Dacă SUA vor uita de noi, aceasta va fi garanţia securităţii noastre. Eu nu vreau, ca Moldova să repete soarta unor state, pe care SUA le-a ajutat cu democraţie sau cu instaurarea ordinii. Aceste ţări pur şi simplu nu mai există”, a spus expertul.

În opinia lui Ostalep, Moldova prezintă interes pentru SUA din cauza Ucrainei. Occidentul încearcă să reducă influenţa Rusiei în această regiune şi aceasta nu are nimic în comun cu securitatea RM. Pentru noi este important să vorbim despre aceasta. Dacă cooperarea militară a Ucrainei şi SUA se va intensifica, inclusiv pînă la instalarea complexelor militare, după cum s-a procedat în România, Moldova nu poate să se pomenească în spatele frontului”, a explicat el.

După cum a menţionat expertul, SUA, ştiind că Moldova nu este o ţară rusofobă, pot influenţa asupra spiritelor în RM cu ajutorul situaţiei din Transnistria, iar aceasta nu se va termina cu nimic bun pentru Moldova.

Sursa: point.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *