La întâlnirea cu exarhul patriarhal din Belarus Primatul Bisericii din Ierusalim a subliniat că recunoaşte în Ucraina o singură Biserică Ortodoxă – în frunte cu Onufrie.

În ziua de 4 septembrie 2019, la Ierusalim, Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim, Patriarhul Ierusalimului Teofil III, în cadrul unei întâlniri cu exarhul patriarhal al întregii Belarusii, mitropolitul Minskului și al Zaslavului Pavel (Ponomariov), a declarat că recunoaşte doar o singură Biserică Ortodoxă în Ucraina. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

„Nu recunosc decât o singură Biserică Ortodoxă în Ucraina, care este condusă de mitropolitul Onufrie”, a subliniat Primatul Bisericii din Ierusalim.

El a remarcat totodată că sfinții părinți consideră schisma drept cel mai grav păcat împotriva iubirii Dumnezeieşti, care stă la baza unității Bisericii.

Patriarhul Teofil III a atras atenția audienţei asupra faptului că în lumea contemporană este cel mai important să se mențină unitatea Sfintei Biserici Ortodoxe.

Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim a mărturisit că este profund întristat de ceea ce se întâmplă în viața religioasă a Ucrainei.

Anterior, ierarhul Bisericii Ortodoxe Greceşti, Mitropolitul Nectariie de Kerkyra (Dovas) de asemenea a declarat că recunoaşte în Ucraina o singură Biserică canonică – Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Sursa: http://www.patriarchia.ru/db/text/5495530.html