Selectați pagina

Ortodoxia are mulţi vrăjmaşi fiindcă produce oameni şi nu pioni care pot fi manevrați după cum vor ei

Ortodoxia are mulţi vrăjmaşi fiindcă produce oameni şi nu pioni care pot fi manevrați după cum vor ei

Frați creștini, v-ați întrebat de ce Ortodoxia are așa de mulți vrăjmaşi, și o urăsc unii aşa de mult? O urăsc, fraților fiindcă Ortodoxia, produce oameni – persoane şi nu pioni care pot fi manevrați după cum vor ei.

Terapeutica Ortodoxiei este, putem spune , atuul ei. Aceasta nu există nicăieri în altă parte, este puterea ei, puterea Bisericii. Atunci când omul se tratează prin terapeutica ortodoxă, atrage harul dumnezeiesc și omul devine dumnezeu după har. Acest har dumnezeiesc este frumusețea negrăită a Ortodoxiei. Puterea Ortodoxiei nu sunt odăjdiile împodobite, nu sunt slujbele frumoase pe care le avem, acestea sunt exteriorul.

Ceea ce face Biserica Ortodoxă, şi numai ea, este să vindece sufletul şi mintea omului. Nimeni altcineva nu poate face asta. Modul vindecării a fost arătat în întregime din vremea lui Hristos și a sfinților apostoli. Era viața apostolică, felul în care trăiau creştinii în primele două secole ale creştinismului. Acest mod, care este Tradiția terapeutică a Bisericii, s-a păstrat şi se mai păstrează încă spre slava lui Dumnezeu şi în zilele noastre la mănăstiri şi se numește ISIHASM.

Astfel se explică de ce ” prietenii noștri ” europeni şi nu numai ei, au lovit şi lovesc încontinuu monahismul şi isihasmul, Tradiția noastră terapeutică ortodoxă. Şi lovesc mai ales în mănăstiri, fiindcă acolo, în mănăstiri se mai păstrează până astăzi această terapeutică, terapeutica isihastă ortodoxă.

– Doamne ajută la toată lumea! –

Autor: Mugurel Ciciu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii