Selectați pagina

Ortodocșii greci cer caterisirea de urgență a patriarhului ecumenist Bartolomeu

Ortodocșii greci cer caterisirea de urgență a patriarhului ecumenist Bartolomeu

mitr.-Ieremia-de-GortinaOrtodocșii greci cer caterisirea de urgenta a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, Noua Roma, pentru călcarea flagranta a Sfintelor Canoane Apostolice si Patristice ce interzic impreuna rugaciunea cu ereticii.

Grupuri intregi de laici si clerici merg la mitropolitii de care apartin cerand oprirea pomenirii Patriarhului Bartolomeu, respectiv discutarea in Sinod a aplicarii canoanelor pentru Patriarhul Ecumenic, care a facut impreuna-rugaciune cu papa Francisc la Ierusalim.

Avand in vedere ceea ce spun Canoanele Sfintilor Parinti, noi, crestinii ortodocsi cu constiinta dogmatica treaza, cerem caterisirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I.

Preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Veriei, Nausei si Campaniei

Sfanta Mitropolie a Gortinei si Megalopolis: Despre intalnirea de la Ierusalim dintre papa si patriarh

Parintele Paisie Arghioritul ne spune ca atunci cand ne rugam impreuna trebuie sa avem toti aceeasi credinta. Acest cuvant al parintelui Paisie ne este suficient ca sa condamnam impreuna-rugaciunile “pe care SS Bartolomeu le face cu Romano-Catolicii”. Romano-Catolicii sunt eretici. Rugaciunea impreuna cu ereticii nu ajunge la Dumnezeu, ci cade in gol. Nu era nevoie sa ne spuna parintele Paisie acest lucru, pentru ca este scris in Pidalion (Carma Bisericii- Sfintele Canoane). In baza acestor canoane din Pidalion, oricine se roaga cu ereticii (vezi Patriarhul Ecumenic cu papa) trebuie caterisit. Cei ce se roaga impreuna cu papa sunt condamnati de Canoanele Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor Parinti prin CATERISIRE. Atentie, caci si laicii care se roaga cu ereticii sunt afurisiti de Biserica. Voi, laicii, sa dati exemplu clericilor filopapisti care se roaga cu ereticii, si sa ii opriti de la aceste practici condamnate de Sf Canoane, pentru ca, asa cum a demonstrat istoria bisericii, voi, laicii sunteti pastratorii si aparatorii Dreptei Credinte.

Pentru Dreapta Credinta au curs siroaie de sange. Sa stam bine!
+ Ieremia
Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului

Traducere de preot Matei Vulcanescu

[CANONUL 45- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII) Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească. (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.) CANONUL 10 – apostolic (OSÂNDIREA COMUNIUNII CU CEI AFURISIŢI). Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune), acela să se afurisească. (11, 12, 32, 45, 48, 65 ap.; 5 sin. 1 ec; 2 Antioh.; 9 Cartag.) CANONUL 64- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII) Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.)

Sursa: napocanews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

  1. slava

    Adevaratu Patriarh al Ierusalimului Irineu despre ecumenism, pentru cei ce nu cunosc rusa folositi traducator google

    Răspuns
  2. Rogy

    … si cum Ramane cu unde se aduna 2 sau 3 in numele meu , voi fi si eu cu ei..??? Daca eu is in UE, locuiesc cu cineva ai cui parinti sunt musulmani, si ma roaga la mas asa spun eu o rugaciune ca-s mai mare, si-mi fac si cruce, si la mancare..ce,… INSEAMNA….??? sau daca am fost odata la vreo adunare sectatanta cu vreo ruda in Italia de exemplu, ca ala a trecut la sectanti si ca m-a obligats amerg cu el ca apoi s ama duca sa-mi arate unde-i biserica ortodoxa, eu ce am SEMNAT CA-s sectant sau CEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeee?? Ala e protestant se duce la evanghelisti..??? Dar viata sfantului Patriarh…nu ar trebui s a fie un exemplu..??? sau …Sfintiile voastre,,judecati dupa aparente…….. LA FEL, s aarunce piatra cine e fara de vina////…vorba MANTUITORULUI SI DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.