Selectați pagina

Orice utilizator de smartphone trebuie să știe asta

Orice utilizator de smartphone trebuie să știe asta

securitate smartphoneNu contează cât de precaut ești când vrei să-ți protejezi intimitatea, dacă ai un smartphone la tine, sunt toate șansele să fii urmarit.

Mai bine de 100 de aplicații pentru telefon oferă în secret informații despre bateria telefonului, acestea putând fi folosite pentru a calcula cu o precizie alarmantă locația utilizatorului.

Conform cercetătorilor de la Universitatea Stamford, aplicațiile de telefoane consumă bateria în mod diferit, făcând posibil astfel să fie pusă cap la cap mișcarea unei persoane între așa-zisele “stații de bază”. Tehnica e similară cu modul în care poliția poate să localizeze suspecții urmărind semnalul.

“Aplicațiile care vor acces la locație pot să treacă peste orice restricție și să afle locația telefonului. Acest lucru poate fi făcut fără ca releul de care aparține semnalul să știe asta, atâta timp cât atacatorul știe zona în care se plimbă victima” spun cercetatorii.

Multe companii încearcă să urmărească mișcările utilizatorului de telefon pentru a oferi reclamele cu cele mai mari șanse să-l atragă. Există mulți utilizatori care încearcă să-și protejeze intimitatea oprind funcția de localizare. Cu toate astea, Peter Sommer, expert digital ce preda la Școala de Economie din Londra spune: “Dacă folosești un telefon mobil, vei fi urmărit”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *