Selectați pagina

Organizația Mondială a Sănătății recomandă începerea educaţiei sexuale „la vârsta de 0-4 ani”

Organizația Mondială a Sănătății recomandă începerea educaţiei sexuale „la vârsta de 0-4 ani”

În urma unor ştiri apărute de curând în presă, este momentul să le reamintim părinţilor din România ce se întâmplă de câţiva ani în spatele uşilor închise.

Publicul larg nu cunoaşte încă cele mai recente Standarde de Educaţie Sexuală în Europa, publicate în 2010 de biroul european al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate, care spun că educaţia sexuală ar trebui să înceapă de la naştere.

La finele anului 2010, reprezentanţii statelor est-europene şi central-asiatice s-au întâlnit la Köln, în Germania, unde au agreat să promoveze în ţările lor aceste noi standarde.

Noile standarde de educaţie sexuală recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii definesc fiinţa umană ca pe una exclusiv sexuală şi pleacă de la premisele că plăcerea sexuală şi imaginea de sine ca persoană sexuală trebuie predate de la naştere. La pagina 34, punctul „1.3 De ce ar trebui educaţia sexuală începută înainte de vârsta de patru ani?” se susţine: „Un copil este înţeles ca fiinţă sexuală de la bun început… Din acest punct de vedere, educaţia pentru sexualitate înseamnă mult mai mult decât să predai informaţii despre reproducere şi prevenirea bolilor. Ea ajută la dezvoltarea simţurilor copilului, a unui simţ corporal şi a unei imagini corporale”.

În ceea ce priveşte conţinutul didactic conceput după aceste principii, pentru vârsta de 0-4 ani, la pagina 38 a documentului citat, emis de OMS-Europa, se specifică predarea următoarelor informaţii:

  • „descoperirea propriului corp şi a propriilor organe genitale, masturbarea infantilă precoce”
  • „faptul că bucuria apropierii fizice este o parte firească din viaţa tuturor”
  • „tandreţea şi apropierea fizică – expresii ale iubirii şi afecţiunii”

Societatea civilă italiană le-a cerut deja autorităţilor să renunţe la introducerea noilor directive OMS de educaţie sexuală. În petiţia adresată guvernului italian la finele lui 2013, italienii sesizau faptul că aceste directive pot încuraja şi justifica pedofilia: „Cum poate fi, de fapt, informat în mod eficient un copil de 2 sau 3 ani despre plăcerea masturbării infantile precoce fără a deschide posibilitatea de a efectua cu copilul sau a reprezenta acte sexuale în prezenţa lui? Mai ales atunci când se recunoaște că educația la vârsta respectivă trece prin stadii incipiente, ale mesajelor non-verbale, care constau din gesturi și imagini?”

În concluzie, nu putem spune decât că părinţii din România ar trebui să asculte sfatul oferit de curând în exclusivitate pentru ei de Sharon Slater, activistă americană pentru drepturile familiei pe lângă ONU: să fie cu ochii pe ce studiază copiii la şcoală (ba chiar şi la grădiniţă, în curând!). Îi aşteaptă surprize de proporţii.

Surse:

http://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2010/10/new-european-guidelines-on-sexuality-education-experts-say-sexuality-education-should-start-from-birth

http://www.euro.who.int/en/health-topics/Life-stages/sexual-and-reproductive-health/news/news/2010/12/standards-for-sexuality-education-in-europe-start-their-way-to-countries-of-eastern-europe-and-central-asia

Traducere: http://stiripentruviata.ro/standardele-oms-vigoare-recomanda-inceperea-educatiei-sexuale-de-la-varsta-de-0-4-ani-2/

(de Ştefana Totorcea – StiriPentruViata.ro)

1 Comentariu

  1. cristian

    numai niste cretini pot face astfel de recomandari.cum poti tu sa predai educatie sexuala la o varsta asa frageda.astia sunt niste nenorociti care nu fac decat sa distruga copilaria unor copi nevinovati.toti parinti care au copii,fac un apel,opunetiva acestor practici sataniste si nu acceptati asa ceva ca va veni vremea cand veti suferidi pricina educatiei copilului dumneavoastra.

    Răspuns

Urmăritori / Pingbacks

  1. ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII RECOMANDĂ ÎNCEPEREA EDUCAŢIEI SEXUALE „LA VÂRSTA DE 0-4 ANI” - […] Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Organizația Mondială a Sănătății recomandă începerea educaţiei sexuale „la vârsta de 0-4 ani” https://www.aparatorul.md/organizatia-mondiala-a-sanatatii-recomanda-inceperea-educatiei-sexuale-la-… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке