Organizația Mondială a Sănătății (OMS), o organizație globală de sănătate nealeasă care primește anual sute de milioane de dolari de la o fundație legată de miliardarul Bill Gates, avansează cu planurile de a-și spori capacitățile de supraveghere în temeiul dreptului internațional.

Organizația Mondială a Sănătății îşî extinde puteri sale de supraveghere prin intermediul unui tratat internațional privind pandemiile

Organizația Mondială a Sănătății îşî extinde puteri sale de supraveghere prin intermediul unui tratat internațional privind pandemiile

OMS încearcă să impună aceste puteri sporite de supraveghere prin intermediul unui tratat internațional privind pandemiile, care, dacă va fi finalizat, va impune condiții obligatorii din punct de vedere juridic celor 194 de state membre (care reprezintă 98% din țările lumii).

Agenția mondială de sănătate lucrează la acest tratat încă din 2021, iar un organism interguvernamental de negociere al OMS (INB) a organizat o reuniune în această săptămână pentru a discuta un proiect zero al tratatului, publicat recent.

Extinderile propuse ale competențelor de supraveghere ale OMS sunt detaliate în articolul 18 („One Health„) și articolul 11 („Consolidarea și susținerea pregătirii și a rezilienței sistemelor de sănătate”) din tratat.

Articolul 18 instruiește statele membre ale OMS să „consolideze sistemele multisectoriale, coordonate, interoperabile și integrate de supraveghere One Health”. One Health este un sistem pe care OMS se străduiește să îl extindă de la pandemia Covid. Acesta utilizează legăturile dintre „sănătatea oamenilor, a animalelor și a ecosistemelor” pentru a „crea noi metode de supraveghere și de control al bolilor”.

Articolul 11 le cere statelor membre să își consolideze funcțiile de supraveghere pentru „investigarea și controlul focarelor de infecție prin intermediul unor sisteme interoperabile de avertizare timpurie și de alertă”.

De asemenea, articolul încurajează statele membre să „stabilească rețele de colaborare în domeniul genomicii la nivel mondial, regional și național care să fie dedicate supravegherii genomice epidemiologice și schimbului global de agenți patogeni emergenți cu potențial pandemic.”

Pe lângă faptul că acordă OMS noi competențe de supraveghere, tratatul îi consolidează, de asemenea, puterea și controlul asupra unei game largi de activități internaționale în domeniul sănătății, cerând ca agenția mondială de sănătate, care nu este aleasă, să fie recunoscută drept „autoritatea de conducere și coordonare a activității internaționale în domeniul sănătății, în ceea ce privește prevenirea pandemiilor, pregătirea, răspunsul și redresarea sistemelor de sănătate, precum și în ceea ce privește convocarea și generarea de dovezi științifice și, în general, încurajarea cooperării multilaterale în guvernanța globală în domeniul sănătății”.

Am obținut pentru dumneavoastră o copie a proiectului zero al acestui tratat internațional privind pandemiile aici.

INB al OMS se va reuni din nou între 3 și 6 aprilie pentru a continua discuțiile asupra tratatului. Acesta intenționează să prezinte tratatul Adunării Mondiale a Sănătății, organul decizional al OMS, în luna mai și să finalizeze tratatul până în mai 2024.

În timp ce reacțiile de respingere a tratatului sunt în creștere, multe state membre ale OMS sunt în continuare angajate față de tratat.

Dacă va fi finalizat, tratatul va fi adoptat prin intermediul unui proces legislativ internațional în temeiul articolului 19 din Constituția OMS. Spre deosebire de legile naționale, unde oficialii aleși votează legile care se aplică țării lor, acest proces legislativ implică în mare parte diplomați nealeși care votează asupra tratatului.

Această acaparare a puterii de supraveghere a OMS vine în urma presiunilor OMS de a-și extinde considerabil puterile de supraveghere prin intermediul unor propuneri de modificare a Regulamentului sanitar internațional (2005). Aceste amendamente le spun statelor membre să construiască „rețele de supraveghere în colaborare” și conțin planuri pentru pașapoarte globale pentru vaccinuri. Săptămâna trecută, OMS a organizat o reuniune cu privire la aceste amendamente propuse și a programat o altă reuniune în luna aprilie pentru a continua discutarea acestora.

Și nu se termină cu supravegherea. Agenția de sănătate nealeasă dorește, de asemenea, o influență sporită asupra direcționării „dezinformării” și a „informaţiilor false” prin intermediul tratatului privind pandemia și al amendamentelor propuse la Regulamentul sanitar internațional (RSI).

OMS face acest demers în condițiile în care dovezile continuă să le dea dreptate celor care au fost cenzurați în cadrul dezinformării Big Tech pentru că au împărtășit conținut despre faptul că vaccinul Covid nu previne transmiterea (experții recunosc acum că nu previne infecția) și despre teoria scurgerii din laborator (oficialii guvernamentali recunosc din ce în ce mai mult că Covid-19 a apărut probabil din cauza unei scurgeri din laboratorul Wuhan).

Sursa: https://reclaimthenet.org/who-surveillance-pandemic-treaty-feb-2023