Urmariti cu atentie dinamica discutiilor despre Coronavirus. Din ce in ce mai multi sunt convinsi ca este „de bun simt” ca statul sa ia masuri de prevenire cum ar fi interzicerea adunarilor publice, adica a protestelor si slujbelor religioase.

Usor, usor cei care sunt de parere ca totul este o manipulare vor ajunge o minoritate. Vor fi redusi la tacere, nu de politie, ci de catre proprii lor semeni. Sa nu uitati un lucru. Acestea sunt mase urbane idolatre iar ORASUL a fost fondat de Cain, cel care l-a ucis pe Abel, si de urmasii lui.

Orasul este noul paradis al omului fara Dumnezeu. De cand ne-am nascut ni s-a inoculat virusul MARELUI ORAS, al Babilonului. Orasul este primul idol la care ne-am inchinat, caruia i-am ridicat temple si i-am adus jertfe. Nu, orasul nu este un habitat, este o realitate spirituala (un idol) la fel ca Mamona. In orgoliul sau, omul a zidit orasul ca sa se protejeze in lipsa lui Dumnezeu fara sa-si dea seama ca orasul i-a transformat intr-o gloata de sclavi fericiti si tematori.

Tehnologia, un alt idol, i-a promis omului ca orasul este singurul loc unde va putea sa-si „implineasca potentialul”. Coronavirusul este un bun prilej sa realizam cat de betonati suntem in aceasta civilizatie urbana.

Cat de mintiti suntem, nu numai de „autoritati”, ci si de toate „oportunitatile” „vietii moderne” pe care o traim. Marea problema este ca orasul nu poate fi reformat fiindca de la bun inceput el s-a plasat sub anatema divina.

El nu poate fi decat distrus si reconstruit de Dumnezeu la sfarsitul vremurilor. Singura speranta este in Iisus Hristos, care il scoate pe om in afara orasului, il scoate din gloata urbana si i se adreseaza in chip de persoana. Cei care vor trai cu trup si suflet in Hristos, se vor salva, ceilalti vor impartasi soarta Marelor Orase. Wuan, Milano, azi…maine poate Bucuresti.

Autor: Ovidiu Hurduzeu