Selectați pagina

Ora pămîntului… Sfătuim creştinii ortodocşi să refuze să se alinieze imbecilizării globale şi să intre în turma oarba a noii “religii” antihristice

Ora pămîntului… Sfătuim creştinii ortodocşi să refuze să se alinieze imbecilizării globale şi să intre în turma oarba a noii “religii” antihristice

Notă: Îi sfătuiesc pe creştinii ortodocşi să ţină luminile aprinse în acea seară… şi mai ales Lumina lui Hristos din minte şi din inimă. Să refuze să se alinieze imbecilizării globale şi să intre în turma oarba a noii “religii” antihristice.

Continuăm cu un articol apărut cu ceva ani în urmă, însă care e la fel de actual ca azi

De ceva timp, pe numeroase bloguri şi site-uri banale, a apărut invitaţia la Ora Pămîntului.

Adică o oră pe an să stingem cu toţii lumina în apartament, în scopul de a salva planeta, cică…

Anul acesta, la această acţiune la modă, vor participa cîteva oraşe din Moldova. Eu nu am înţeles de ce doar cîteva, să înţeleg că celelalte nu sunt la modă, nu doresc salvarea planetei, sau cum? Cu riscul de a părea Gică Contra sau vre-un ticălos fără simţ civic, anunţ fără jenă că nu mă interesează aceasta „sărbătoare„. Eu sunt sătul de Valentain şi Halauin, nu-mi mai trebuie înca o sărbătoare la modă din care se face spectacol pentru mase şi prin care poate se mai cîştigă şi bani! De ce nu se face o campanie generala la nivel naţional şi pe o perioada îndelungată?

De ce sărim noi aşa repede la bîlciuri din astea cu iz ipocrit? De ce ne minţim pe noi înşine şi vrem să părem altceva decît suntem? Stingem lumina pentru o oră, organizăm Ora Pămîntului, dar avem cîte 5 maşini, nu selectăm gunoiul, nu mergem pe jos nici pînă la pîine şi n-am plantat în viaţa noastră nici un pom. Cît de ipocrit să fii să stingi lumina o oră pe an, dar în rest să ai palat cu lumini aprinse în 5 camere în fiecare noapte, sau să ai 4-5 maşini personale, care sufoca amărîtul ăsta de Pămînt…

Unele primării, organizează şi la noi spectacolul senzaţional dedicat Pămîntului.

Cum o fac? Păi cică sting lumina în Primărie şi invită lumea să facă la fel. Asta dupa ce în Centru se întîmplă un „specatacol de lumină şi culoare”. Ar fi o glumă bună, dar e cît se poate de real… Consumăm prin muzică şi spectacol de lumini, iar apoi salvăm pămîntul o ora! Ce ipocrizie!

De la ora 17:00, bubuie muzica în Centru şi se pregătesc proiecţii video şi jocuri de lumini, înainte de ora 20:30 cînd se salvează pămîntul. Salvează, nene, dar nu cu circ care mai şi consumă energie… Trîmbiţează prin sate, lipeşte afişe, scrie în fiţuica primăriei, pe site-ul oficial şi pe cel neoficial, împarte fluturaşi pe stradă… dar la ce trebuie „spectacol”? E doar o bună ocazie de a zice… „uite că v-a facut şi primăria ceva frumos în oraş”. Stingem lumina şi ne urcăm în gipane imense…

Daca vrei aşadar să ai un impact cu adevărat folositor asupra mediului, atunci lasă lumina aprinsă de Earth Hour, dar scoate-ţi aparatele de pe stand-by în tot restul anului. Aprinde toate luminile din casă de Earth Hour, dar stinge-le în fiecare zi în camerele unde nu te afli.

Lasă apa să curgă în voie de Earth Day dar opreşte-o de fiecare dată cînd te bărbiereşti sau te speli pe dinţi – şi dă-i drumul înapoi doar în secundele în care o foloseşti. Fă duş în loc de baie (baie doar de Earth Day! :-P). Foloseşte 1/4 din şamponul pe care îl foloseşti de obicei.

Colectează uleiul prăjit într-o sticlă, nu-i da drumul la chiuvetă. Mergi cît poţi mai des cu bicicleta. Lasă ţigara deoparte şi nu mai jefui copacii ca să faci ditamai focul de tabără. Şi aşa mai departe! Poate că după aceea nici nu vei observa Earth Hour, pentru că îţi va fi intrat deja în obişnuinţă.

Pe scurt: rîzi în voie de aceste evenimente care sunt bune numai pentru vedete scăpătate care vor să iasă în faţă.

Eu nu particip, dar voi continua să îmi fac vacanţele şi multe week-end-uri cu ieşiri in natură, fără să consum energie electrică, să merg cît pot de mult pe jos, să selectez gunoiul atît cît îmi permit condiţiile, să plantez cîte ceva… Salvaţi, falşilor, ce vreţi! Succes… oricum scapă cine poate!

Sursa: Blog-ul “Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii