Selectați pagina

Opt călugări din mănăstirea athonită Esfigmenu au fost condamnați la închisoare între 10 și 20 ani. IATĂ MOTIVUL

Opt călugări din mănăstirea athonită Esfigmenu au fost condamnați la închisoare între 10 și 20 ani. IATĂ MOTIVUL

Tot pe blogul katanaxi găsim pe 30 Ianuarie, o chemare la protest împotriva deciziei de condamnare a Părintelui Metodie la 20 de ani de închisoare.

Protestul este programat pentru Miercuri, 1 Februarie 2017, la ora 18:00, în faţa Ministerului de Externe, în centrul Atenei.

Un comunicat detaliat împotriva deciziei de condamnare a Părintelui Metodie a fost eliberat de reprezentantul celor 35 de asociaţii elenortodoxe [din Grecia], medicul director, chirurg Athanasios N. Papagheorghiu, profesor la Universitatea din Atena.

Din pricina cocktail-urilor Molotov, egumenul Mănăstirii Esfigmenu primește o pedeapsă de 20 de ani de închisoare

Opt călugări de la Mănăstirea Esfigmenu, una dintre cele douăzeci de mănăstiri mari din Muntele Athos, inclusiv Egumenul Metodie (Papalamprakopoulos), au fost condamnați la închisoare vineri, de către Curtea Penală mixtă cu jurați din Salonic, raportează Mystagogy.

Călugării au fost acuzați de instigare la violență și de aruncare de cocktail-uri Molotov spre ofițerii de poliție într-un incident din iulie 2013, în capitala athonită Karyes. Egumenul Metodie și monahul Antypas, principalul agresor, ambii au primit pedepse de douăzeci de ani, cu executare imediată. Ceilalți șase călugari au fost acuzați ca complici, primind sentințe de zece ani și patru luni, care sunt atacate cu apel.

Mănăstirea Esfigmenu a fost în schismă cu restul Sfântului Munte, cu Patriarhia Ecumenică și cu restul lumii ortodoxe de mai mulți ani, în semn de protest față de activitatea ecumenistă a Patriarhului Constantinopolului cu Biserica Catolică, și altele. Din păcate zelul lor împotriva greșelilor din stânga i-a dus în eroare pe partea dreaptă, spre deosebire de restul Sfântului Munte, care nu a plecat din Biserica lui Hristos.

Incidentul în cauză a avut loc atunci când executorii judecătorești au sosit la sediul administrativ Esfigmenu din Kareia, la 29 iulie 2013 pentru a evacua călugării schismatici, care au răspuns prin aruncarea a trei cocktail-uri Molotov și un dispozitiv exploziv. “Mănăstirea Esfigmenu este casa noastră; vom muri acolo”, unul dintre călugări a spus instanței, potrivit Associated Press .

O declarație eliberată de noua obște a Mănăstirii Esfigmenu, înființată în anul 2005, prevede: “Decizia instanțelor, care este executorie și imediată, pentru ambii acuzați, este de măsura bunului simț. Și anume că un lucru este mărturisirea de credință și un altul este utilizarea explozivilor și comiterea infracțiunilor grave. Dezacordurile spirituale și alte negări ale regulilor Sfântului Munte și statul sunt un alt lucru.

Între timp, Alkiviadis Grigoriadis, avocat pentru inculpați, a declarat că disputa a fost despre dogma religioasă și ar trebui “în nici un caz” să nu fie soluționată în instanță.

Adresându-se vechii obști a Mănăstirii Esfigmenu rămase, noua obște continuă: “Obștea și conducerea mănăstirii sunt dispuse să îmbrățișeze orice frate care ar veni cu intenții bune și de a face toate eforturile pentru împăcare. Cu toții putem contribui cu calm și fără fanatism pentru a pune capăt ocupației persistente și inutile, fără nici un rezultat constructiv, a spațiilor mănăstirii.”

NOTĂ:
Evident site-ul OrthoChristian.Com (provoslavie.ru) este de partea ecumeniștilor, afirmând despre monahii mărturisitori din Esfigmenu că ”sunt în schismă”, ”spre deosebire de restul Sfântului Munte, care nu a plecat din Biserica lui Hristos”. Acești monahi athoniți au mărturisit și au rămas în Biserica lui Hristos, dar au greșit prin atitudinea lor agresivă, care putea provoca și pierderea unor vieți.

Nu în acest fel trebuie mărturisită credința, prin violență și aruncarea de explozibili.

Iar pentru faptul că s-au apărat împotriva evacuării forțate din mănăstire, fie și prin folosirea de cocktail-uri Molotov, poate că nu meritau o condamnare așa de mare.

Sursa: http://ortodoxinfo.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

13 Comentarii

 1. Killrock Strelkov Strelkovets

  din momentul când Harul Duhului Sfânt este prezent în Biserica Canonică – şi cineva afirmă că Harul NU ESTE – huleşte împotriva Duhului Sfânt.

  Răspuns
  • Sluga netrebnica

   Catolicii sunt si schismatici si eretici, si totusi sunt numiti frati si “biserica sora”, fiind in comuniune cu toti patriarhii ortodocsi.
   Unde este adevarul?

 2. Teleba Alexandru

  asta îi mila lui Dumnezeu cu dînşii poate în închisoare îşi vor vedea greşala

  Răspuns
 3. Maricel Jalba

  Prea mare pedeapsa.20de ani?dar ce au făcut crimă?
  Daca facea deligventele acestea niste boși cu bani
  Pe ei le dădea 3 ani cu suspendare.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.