Selectați pagina

ONG-urile ar putea fi lichidate dacă nu vor corespunde unor prevederi suplimentare

ONG-urile ar putea fi lichidate dacă nu vor corespunde unor prevederi suplimentare

Organizațiile necomerciale ar putea fi lichidate, în cazul în care nu vor respecta anumite prevederi suplimentare ce țin de transparența financiară sau anumite interdicții.

Acestea sunt prevăzute într-un proiect de modificare a legislației, menit să înlocuiască Legea cu privire la asociațiile obștești și Legea cu privire la fundații.

Potrivit portalului bizlaw.md, completările includ prevederi speciale privind activitatea politică a organizațiilor necomerciale.

Propunerile limitează activitatea organizațiilor neguvernamentale și stabilesc interdicții pentru finanțarea acestora, directă sau indirectă, din afara Republicii Moldova. Restricțiile se referă la organizații care contribuie la elaborarea și promovarea politicilor publice menite să influențeze procesul legislativ.

Restricțiile se referă și la organizațiile care pot participa sau interveni în activități politice, în campanii electorale, activități legate de programe electorale, susținere a partidelor politice, lideri ai acestora sau candidați.

Societatea civilă consideră că propunerile reprezintă un atac împotriva organizațiilor necomerciale și solicită ministrului Justiției să renunțe la inițiativa de limitare a finanțării activității ONG-urilor din exterior.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *