Selectați pagina

Omul poate fi fericit doar atunci când trăiește pentru cineva, pentru familia sa, pentru copiii săi, când se dăruiește lor pe deplin

Omul poate fi fericit doar atunci când trăiește pentru cineva, pentru familia sa, pentru copiii săi, când se dăruiește lor pe deplin

Menirea fetei este cea de a deveni o mamă bună, de a-și educa copiii în frica de Dumnezeu. Or, cum poți să educi cu adevărat? Numai prin exemplu.

În ziua de astăzi, mulți adulți spun că tineretul e stricat, deși, din păcate, ei înșiși nu le pot da tinerilor, la cei 40-50 de ani ai lor, un exemplu bun. Mulți dintre ei trăiesc absolut greșit, pun la bază viața egoistă, pentru anumite plăceri proprii, care sunt de obicei foarte primitive.

Au familie, copii, însă divorțează, încep dintr-o dată să trăiască separat, te miri cu cine, alergând după „fericire” – însă omul poate fi fericit doar atunci când trăiește pentru cineva, pentru familia sa, pentru copiii săi, când se dăruiește lor pe deplin.

Omul va fi nefericit dacă trăiește doar pentru sine, într-o continuă goană după plăceri, după bunuri materiale.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, pp. 78-79)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *