Selectați pagina

OMS se discreditează prin afirmaţiile sale: Reia studiile clinice asupra hidroxiclorochinei, declarate anterior dăunătoare

OMS se discreditează prin afirmaţiile sale: Reia studiile clinice asupra hidroxiclorochinei, declarate anterior dăunătoare

După ce le-a suspendat timp de nouă zile, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, miercuri, reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei.

După analiza „datelor disponibile privind mortalitatea”, membrii Comitetului de securitate şi monitorizare au estimat „că nu există niciun motiv pentru a modifica protocolul” studiilor clinice, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.

La 25 mai, OMS a anunțat suspendarea studiilor asupra hidroxiclorochinei, în urma publicării unui studiu în jurnalul medical The Lancet , care considera ineficient sau chiar dăunător folosirii clorochininei sau a derivatelor sale precum hidroxiclorochina împotriva Covid-19.

„Acum suntem destul de siguri că nu am observat diferențe în ceea ce privește mortalitatea, a declarat, miercuri, cercetătorul OMS Soumya Swaminathan, în cadrul unei conferințe de presă virtuale de la sediul organizației din Geneva.

Prestigioasa revistă medicală The Lancet s-a distanţat miercuri de studiul controversat şi foarte criticat pe care l-a publicat cu privire la hidroxiclorochină şi a recunoscut într-un avertisment formal că asupra subiectului acestui studiu planează „întrebări importante”.

Publicarea studiului în cauză a avut efecte imediate în întreaga lume, ducând la întreruperea studiilor clinice desfăşurate în diverse părţi ale lumii asupra hidroxiclorochinei, pentru că ajungea la concluzia că acest medicament folosit de foarte mult timp împotriva malariei nu este benefic pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi şi că ar putea chiar să le facă rău.

Imediat după apariţia sa, numeroşi cercetători din întreaga lume şi-au exprimat îndoielile cu privire la studiu, printre aceştia numărându-se chiar şi oameni de ştiinţă care aveau deja o poziţie sceptică faţă de folosirea hidroxiclorochinei împotriva COVID-19.

Într-o scrisoare deschisă publicată la 28 mai, zeci de oameni de ştiinţă au subliniat că analiza minuţioasă a acestui studiu publicat de Lancet „a ridicat îngrijorări cu privire la metodologia şi integritatea datelor folosite în studiu”.

Sursa: https://time.com/5847664/who-hydroxychloroquine-covid-19/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii