Afectată de scandalul covid, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) lucrează cu o companie de analiză pentru a „ monitoriza „milioane” de conturi de socializare ale oamenilor în vederea combaterii „dezinformării privind coronavirusul”, relatează Active News.

Potrivit unui buletin informativ al OMS din 25 august, intitulat „Imunizarea publicului împotriva dezinformării”, Organizația Mondială a Sănătății, brațul de sănătate al Națiunilor Unite, susține că există „o supra-abundență de informații și răspândire rapidă a știrilor, imaginilor fabricate și a videoclipurilor cu privire la coronavirus”.

„Nu ne luptăm doar cu virusul”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în comunicatul de presă. „De asemenea, combatem trolii și teoreticienii conspirației care împing dezinformarea și subminează răspunsul la focare”.

În iulie, administrația Donald Trump a început oficial procesul de retragere a Statelor Unite din OMS. În aprilie, Trump acuza OMS că a avut un „rol în gestionarea greșită și acoperirea răspândirii coronavirusului”. Tot în aprilie, un reprezentant al OMS a spus că avortul ar trebui să fie un „serviciu esențial” în timpul crizei coronavirusului.

OMS spune că „lucrează cu peste 50 de companii digitale și platforme de socializare” care includ Google, TikTok și YouTube „pentru a se asigura că mesajele de sănătate bazate pe știință, provenite de la organizație sau din alte surse oficiale, sunt cele care apar în primul rând pe aceste platforme atunci când oamenii caută informații legate de COVID-19. ”

OMS a inventat expresia ”infodemic”  pentru a defini „dezinformarea”  cu privire la coronavirus,  susținând că aceasta e „la fel ca virusul: extrem de contagios și crește exponențial”.

Acest „Infodemic”, spune OMS, este motivul pentru care recurgem la „ascultarea socială” cu instrumente de „monitorizare a învățării automate” pentru a combate „știrile false”.

OMS spune că în fiecare săptămână analizează peste 1,6 milioane de „informații despre diferite platforme de socializare”.

Apoi, utilizează algoritimii de „învățare automată” pentru a pune la punct o „taxonomie de sănătate publică dezvoltată” pentru a clasifica informațiile în patru subiecte diferite, acestea fiind cauza, boala, intervențiile și tratamentul.

Tucker Carlson, gazda Fox News, a avertizat într-o emisiune recentă că obiectivul OMS în ceea ce privește criza coronavirusului ar putea fi combaterea „încălzirii globale”. „Potrivit lui Tedros, COVID-19 este cu adevărat despre încălzirea globală”, a spus Carlson.

„Rearanjarea societății este obiectivul organizației. Citat: „Nu vom putea, nu ne putem întoarce la viața de dinainte” Acesta este un citat direct de la liderul Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Tedros (Adhanom Ghebreyesus) care, apropo, nu este cu adevărat medic”, a adăugat Carlson.