Selectați pagina

Omenirea ARUNCĂ hrană în valoare de 750 miliarde dolari anual

Omenirea ARUNCĂ hrană în valoare de 750 miliarde dolari anual

criza alimentaraOmenirea iroseşte în fiecare an, peste un miliard de tone de alimente, risipă  echivalentă cu 750 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări a Organizației  Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO). În acest timp, 870 de  milioane de oameni suferă de foame.

Criza alimentară, mai dură decât criza economică

FAO avertizează că, anual, hrană produsă și neconsumată necesită un volum de  apă echivalent cu debitul anual al râului Volga și este responsabilă pentru  adăugarea a 3,3 miliarde de tone de gaze de seră în atmosferă planetei, potrivit  manager.ro.

“Nu putem permite ca o treime din hrană pe care o producem să fie aruncată  sau pierdută din cauza unor practici inadecvate într-un moment în care 870 de  milioane de oameni suferă de foame, în fiecare zi”, a declarat directorul  general al FAO, Jose Graziano da Silvă, citat de Agerpres.

Conform FAO, 54% din risipă totală de hrană are loc în sectorul upstream,  adică în fazele de producție, transport, după recoltare și stocare, iar restul  de 46% în sectorul downstream, adică în fazele de procesare, distribuție și  consum.

Țările în curs de dezvoltare înregistrează pierderi de hrană mai mari în  timpul producției agricole, în timp ce țările avansate înregistrează pierderi de  hrană mai mari în fazele de comercializare și consum.

În total, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite în fiecare an, iar  producția de hrană neconsumată ocupă 30% din terenurile cultivabile.

Numai în Asia industrializată, regiune incluzând China, Japonia și Coreea de  Sud, sunt risipite aproape 200 de kilograme de legume și cereale pe cap de  locuitor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii