Selectați pagina

Olanda se mândrește cu un manual pentru pedofili, ce explică în detaliu cum pedofilii pot ademeni, manipula psihologic și abuza copiii

Olanda se mândrește cu un manual pentru pedofili, ce explică în detaliu cum pedofilii pot ademeni, manipula psihologic și abuza copiii

Considerată, pe baza statisticilor publicate de presa occidentală, campioană la pedofilia pe Internet, Olanda se mândrește și cu un manual pentru pedofili. A cărui  interzicere o solicită insistent o organizație care are la activ o victorie: a reușit să interzică asociația pedofililor olandezi, scrie site-ul nltimes.nl, citat de Active News

Potrivit presei olandeze, Fundația Strijd tegen Misbruik, care luptă împotriva abuzurilor la adresa copiilor,  solicită ca această țară să interzică manualul pentru pedofili –  un volum de peste o mie de pagini care explică în detaliu modul în care pedofilii pot ademeni, manipula psihologic și abuza copiii. Dar, mai important decât orice, cum pot face asta fără să afle nimeni.

Conform manualului, un copil este considerat o pradă „sigură”, pentru că nu poate vorbi. Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani sunt considerați „periculoși”, pentru că nu pot păstra secrete. Cartea descrie cum să-și curețe agresorii urmele după ce au abuzat de un copil, astfel încât ADN-ul acestuia să nu poată fi găsit pe copil sau în mediul înconjurător. De asemenea, oferă explicații despre cum pot fi stocate în siguranță pe calculator imagini cu abuzurile sexuale. Manualul oferă și instrucțiuni cu privire la fapta de abuz în sine.

Fundația  a amenințat că va duce problema în instanță dacă guvernul refuză să intervină.

Conform sursei citate, Ministrul Justiției și Securității a analizat dacă manualul pedofililor poate fi interzis. Iar concluzia a fost că avocații din departamentul pe care îl conduce au stabilit că orice interdicție este imposibilă, întrucât manualul „nu conține materiale penale”.

Fundația, care anterior, după ani de bătălii legale, a reușit să obțină interzicerea asociației de pedofili  din Olanda nici nu vrea să audă de acest răspuns, arătând că există multe asemănări între manualul pentru pedofili și asociația pe care a reușit să o interzică.

Prin urmare, fundația a trimis o scrisoare către Parlamentulu olandez, prin care a cerut legiuitorilor să interzică manualul.

Manualul pedofililor este disponibil pe internet, pe o serie de site-uri obscure și pe forumuri de mai mulți ani, fiind distribuit pe scară largă pe așa numitul Dark web, axat în special pe copiii olandezi care sunt abuzați sexual.

Jurnaliștii oalndezi preocupați de acest caz au reușit să găsească cu ușurință fragmente din manual prin intermediul motoarelor de căutare obișnuite, precum Google.

Expertul juridic Yme Drost, care sprijină fundația în demersul său, consideră drept scandalos faptul că apelul de a interzice manualul pentru pedofili  se izbește de rezistența politicienilor. „Dacă părinții din Olanda ar cunoaște conținutul acestei cărți – pe care, cu siguranță, nu l-au citit – țara ar fi  zguduită din temelii”, a spus acesta.

Amintind că politicienii din țara sa nu au simțit nici nevoia intezicerii asociației pedofililor,  Drost a subliniat că nu a renunțat nici atunci și nu o va face nici acum. Cartea este deja interzisă în Regatul Unit, deci există precedent. Drost consideră că poate apela la Convenția de la Lanzarote, prin care țările au convenit să protejeze pe copii împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor.

„Convenția de la Lanzarote, la art. 8, alin. (2), stabilește obligația statelor semnatare de a preveni sau interzice publicarea oricărui material despre infracțiunile reglementate de Convenție. Prin acestea, regăsim și informațiile accesibile public cu caracter pornografic, informațiile care încurajează violența și exploatarea sexuală, materialele care promovează abuzurile sexuale săvârșite asupra copiilor sau relațiile sexuale între copii. Deși nu este stabilit expres, această clasificare a informațiilor ilegale și dăunătoare dezvoltării normale a copiilor vizează și mediul online.”

Sursa: http://nltimes.nl/2019/06/11/renewed-calls-ban-pedophile-manual-netherlands

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.