Selectați pagina

Olanda: Crucile interzise, iar minaretul musulman permis

Olanda: Crucile interzise, iar minaretul musulman permis

În Amsterdam, o moschee a obţinut permisiunea de a transmite printr-un difuzor un apel de chemare la citirea Coranului.

Portalul de ştiri “Sedmitsa” a anunţat că în moscheea albastră (Blauwe Moskee) din amsterdam, au început să emită azanele musulmane prin difuzoare. După cum se pare, încercările anterioare de a transmite prin difuzor azanul musulman, s-a încheiat prin faptul că cineva a tăiat cablul audio.

Potrivit imamului moscheii, Blauwe Yassin Elfurkani, persoane neidentificate au tăiat în mod deliberat cablul de pe acoperișul moscheii, astfel încât apelul la de chemare la moschee de vineri să poată fi transmis fără a folosi difuzoarele.

Moscheea Blauwe din Amsterdam a obținut permisiunea de a transmite azanul prin difuzoare, necătînd la atitudinea negativă a autorităţilor locale.

Potrivit legii ţării din 1980, slujitorii tuturor religiilor au voie să cheme credincioşii la “rugăciune”. Cu toate acestea, municipalitatea şi-a asigurat dreptul de a liminta durata şi intensitatea volumului azanului. La moment în Olanda există aproximativ 500 de moschei.

Amintim că anterior, musulmanii radicali din Istambul începuseră să cheme lumea la citirea Coranului în Catedrala Sfânta Sofia.

Sursa: https://www.sedmitza.ru/text/9362668.html

Traducere: Apărătorul Ortodox

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.