Ungaria continuă să-și apere noua lege anti-educație-LGBT. Criticați de unele state din occident pentru poziția fermă, maghiarii au oferit noi precizări prin intermediul ministrului de Externe, Peter Szijjarto, la CNN.

peter szijjarto

Oficial din Guvernul Ungariei: Este mult mai bine să mă ocup eu de educația copiilor mei

Oficialul Guvernului Ungariei a respins acuzațiile potrivit cărora legea ar discrimina persoanele LGBT+. Discriminările pe criterii rasiale sau orientare sexuale sunt pedepsite, a atenționat Szijjarto. De asemenea, ministrul de Externe a eliminat speculațiile referitoare a faptul că homosexualitatea și pedofilia sunt tratate confuz în lege.

„Potrivit Constituției din Ungaria, orice fel de discriminare, inclusiv pe baza orientării sexuale, este interzisă. În Ungaria, nu trebuie să îi fie nimănui frică din cauza orientării sale sexuale. Nimeni nu poate fi discriminat pe această bază.

Și, da, Constituția noastră spune că că o căsătorie poate fi încheiată între un bărbat și o femeie, așa cum prevăd constituțiile a multe state din Uniunea Europeană și din lume. Și, este adevărat, Constituția noastră spună că tatăl este bărbat iar mama, femeie. Așa definește familia Constituția noastră. Dar asta ține de competența națională. Pe această bază, o națiune nu poate fi contrapusă altei națiuni. Și vreau să vă mai spun ceva: este fals că pedofilia și homosexualitatea sunt tratate confuz în lege. Nu veți găsi nicio propoziție care să confunde aceste două aspecte.

Pe de o parte, legea vorbește despre consecințele foarte grave ale pedofiliei iar pe de altă parte, despre protecția copiilor, în ceea ce privește educația orientării sexuale. Sunt două părți complet diferite și separate ale legii. Nimic nu este confuz”, a declarat ministrul de Externe al Ungariei.

Ministrul de Externe al Ungariei: „Este mult mai bine să mă ocup eu de educația copiilor mei în ceea ce privește orientarea sexuală, și nu un ONG despre care nu știu cine îl finanțează și ce obiective are”

Guvernul Ungariei nu se opune educației sexuale, dar crede că informațiile privind orietarea sexuală ar trebui să fie transmise în cadrul familiei, nu prin intermediul unor ONG-uri care promovează agresiv comunitățile LGBT+.

„Sunt destul de sigur, ca tată, ca părinte, că îmi cunosc copilul mai bine decât orice ONG sau instituție. De aceea, este mult mai bine să mă ocup eu de educația copiilor mei în ceea ce privește orientarea sexuală, și nu un ONG despre care nu știu cine îl finanțează și ce obiective are.

Legea nu interzice educația referitoare la cultura sau orientarea sau dezvoltarea sexuală, adresată minorilor. Însă acest tip de educație trebuie realizată de personal autorizat și profesionist. Ce vrem să evităm este ca activiștii LGBTQ să meargă în grădinițe și în școli și să încerce să promoveze acest tip de comportament sau de orientare în rândul copiilor noștri.

Doar părinții pot juca acest rol, este opinia noastră foarte fermă și strictă în această chestiune. Și nu cred că, pe această bază, trebuie fi considerați (mai ostili) decât alte țări sau decât alți legiuitori”, a mai transmis oficialul maghiar pentru CNN, potrivit Antena 3.