Selectați pagina

Oficial: Cum vor activa instituțiile de învățământ din Moldova începînd de azi

Oficial: Cum vor activa instituțiile de învățământ din Moldova începînd de azi

Deși de la 1 octombrie 2020 va fi instituită stare de urgență în sănătate publică în unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, aceasta nu va influența programul de activitate a instituțiilor de învățământ din țară.

Într-un comunicat remis presei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării precizează că instituțiile de învățământ din toată țară vor activa în continuare conform modelelor selectate, transmite Știri.md.

Ministerul Educației menționează că, conform hotărârii CNESP, în cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor, toţi elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 – pozitiv”.

Clasa va continua studiile în regim online pentru perioada menţionată (14 zile).

Decizia privind autoizolarea profesorilor care au predat în clasa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Totodată, sursa citată menționează că decizia privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinara de sănătate publică.

Amintim că după ce în țară a fost anunțat „Cod Roșu”, autoritățile anunță că, începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *