Selectați pagina

Obsesia parintilor pentru telefonul mobil are ca rezultat din ce in ce mai multe decese in randul copiilor, lasati nesupravegheati

Obsesia parintilor pentru telefonul mobil are ca rezultat din ce in ce mai multe decese in randul copiilor, lasati nesupravegheati

Autoritatile din Germania avertizeaza ca fixatia adultilor pentru telefonul mobil are ca rezultat din ce in ce mai multe decese in randul copiilor, lasati nesupravegheati atunci cand intra in apa. Situatia nu e cu mult diferita nici in alte tari, smartphone-ul fiind o obsesie generala.

Peste 300 de oameni, mare parte dintre ei copii, s-au inecat numai anul acesta in Germania, arata The Guardian. Iar Asociatia Salvamarilor germani (una dintre cele mai mari de acest gen din lume, care cuprinde inclusiv 40.000 de salvamari voluntari care activeaza pe plaje, langa lacuri si in zona de coasta) leaga aceste decese direct de faptul ca parintii nu au sesizat pericolul in care se aflau copiii lor din cauza faptului ca erau cu ochii pe telefonul mobilului.

“Prea putini parinti si bunici tin cont de acest sfat: cand copiii sau nepotii tai sunt in apa, lasa smartphone-ul!”, a transmis putratorul de cuvant al asociatiei.

“Ne lovim in fiecare zi de faptul ca oamenii trateaza piscinele ca pe niste gradinite si pur si simplu nu sunt atenti”, mai spune acesta.

“In trecut, parintii si bunicii petreceau mai mult timp cu copiii in piscina. Dar din ce in ce mai multi parinti sunt concentrati asupra mobilelor si nu privesc nici in dreapta, nici in stanga, cu atat mai putin sa acorde atentie copiilor lor. E trist ca parintii au devenit atat de neglijenti in prezent”, a mai spus acesta.

De vina este si sistemul educational, care nu face ca lectiile de inot sa fie obligatorii de la o varsta frageda, mai arata asociatia. Apoi, nu toate scolile beneficiaza de un bazin de inot, un alt impediment. Si in tot mai multe familii ambii parinti muncesc full-time si nu gasesc timpul necesar sa-si duca fiii sau fiicele la lectiile de inot.

In ultima saptamana, un baiat de sapte ani s-a inecat intr-o piscina din orasul bavarez Marktredwitz, inteaga presa germana dezbatand pe larg subiectul.

Printre victimele din ultima perioada se numara peste 20 de copii cu varsta sub 15 ani si 40 de tinere cu varste cuprinse intre 16 – 25 de ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *