Selectați pagina

Obligativitatea deținerii ștampilei pentru antreprenori rămîne în vigoare

Obligativitatea deținerii ștampilei pentru antreprenori rămîne în vigoare

stampilaProiectul de lege care prevede excluderea obligativității aplicării ștampilei pentru antreprenori nu a întrunit astăzi un număr necesar de voturi în Parlament. Inițiativa a fost susținută doar de deputații PD, PLDM și PL, informează NOI.md.

„În contextul dezvoltării tehnologiilor moderne, ștampila aplicată pe un document nu mai garantează veridicitatea actului. În acest sens, ștampila umedă devine un exercițiu rudimentar ce trebuie înlocuit cu alte metode de identificare”, a explicat viceministrul Nicolae Eșanu la ședința Parlamentului. Inițiativa a fost însă criticată de deputații socialiști și comuniști.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, împreună cu reprezentanții societății civile și cei ai cercurilor profesionale, la inițiativa Consiliului Economic al Prim-ministrului.

La elaborarea proiectului de lege s-a analizat experiența țărilor europene (Anglia, Franța, Olanda, Germania, Belgia) în domeniu, dar și cea a Statelor Unite ale Americii. Exemplul acestor state arată că anularea obligativității aplicării ștampilei va facilita dezvoltarea antreprenoriatului și va contribui la evoluarea comerțului local și transfrontalier.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *