Selectați pagina

Obișnuiești să refolosești sticlele de plastic? Iată la ce pericole te expui

Obișnuiești să refolosești sticlele de plastic? Iată la ce pericole te expui

Zilele caniculare ne determină să consumăm multă apă pentru a ne menține hidratați. Însă, dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să refolosească sticlele de apă, îți poți face mai mult rău decât crezi.

Asta pentru că sticlele de plastic de unică folosință pot conține compuși toxici și bacterii dăunătoare.

Plasticul conține bisfenol (BPA), un compus toxic despre care se crede că interacționează cu hormonii sexuali.

„Anumite chimicale din plastic pot avea efecte asupra fiecărui sistem din organism. Pot afecta ovulația și pot crește riscul unor probleme hormonale precum sindromul ovarelor polichistice, endometrioza sau cancerul de sân,” avertizează dr. Marilyn Glenville, citată de The Independent.

Specialiștii susțin că bisfenolul poate trece în băuturi, însă spun că este necesară efectuarea mai multor studii pentru a stabili cu exactitate care sunt efectele pe care le are asupra organismului uman, scrie digi24.ro.

Pe lângă compușii toxici, bacteriile reprezintă și ele un factor de risc în refolosirea sticlelor de plastic.

Într-un studiu condus de Treadmill Reviews, cercetătorii au analizat sticlele folosite de atleți în interval de o săptămână șiau descoperit că cel mai mare număr de bacterii atingea 900.000 de colonii pe centimetru pătrat, număr ce depășește pe cel de pe capacul de toaletă.

De asemenea, au descoperit că 60% dintre aceste bacterii pot provoca boli.

Soluția? Nu refolosi sticlele de plastic. După ce le golești, reciclează-le. De asemenea, poți folosi recipiente din sticlă sau metal.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке