Selectați pagina

Oamenii s-au săturat de posturile de televiziune: Audienţa acestora a scăzut alarmat!

Oamenii s-au săturat de posturile de televiziune: Audienţa acestora a scăzut alarmat!

Principalele televiziuni, fie generaliste, fie de știri, au suferit pierderi de audiență la nivel național, în luna aprilie față de martie. Cele mai mari pierderi de audiență au fost înregistrate de Pro TV, România TV, Antena 1 și Kanal D.

S-au plictisit românii de oferta programelor difuzate de televiziuni în pandemie? Pregătirile pentru Sărbătorile Pascale i-au îndepărtat pe români de micile ecrane? Încălzirea vremii i-a scos din case pe români în ciuda restricțiilor de circulație? Știrile despre pandemie au devenit irelevante? Sunt televiziunile noastre o sursă de stres și angoase? Au renunțat românii la consumul TV în favoarea internetului? Răspunsurile se află sub semnul incertitudinii, la fel ca și perioada pe care o trăim.

Ceea ce este sigur, conform sondajelor, televiziunile au suferit pierderi importante de audiență în luna aprilie, mai cu seamă stațiile mari. Astfel, Pro TV a pierdut 72.000 de persoane față de martie, cea mai mare scădere de audiență de pe piața TV. A atins o medie de 755.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media.

Antena 1, locul secund în topul național, a pierdut față de martie circa 42.000 de persoane. Kanal D, a treia televiziune la nivel național, și-a diminuat audiența cu 39.000 de persoane.

Deși a rămas a patra televiziune pe național, canalul de știri România TV a înregistrat cea de-a doua scădere de pe piața TV: -46.000 de persoane.

Alte televiziuni care au suferit pierderi de audiență față de martie: Antena 3 (-16.000), Digi 24 (-15.000), Prima TV (-7.000), TVR 1 (-9.000), TVR 2 (-4.000), Realitatea Plus (-2.000), Pro Cinema (-7.000), Antena Stars (-11.000).

Televiziuni care și-au mărit audiența în aprilie față de martie: Național TV (10.000) și Nickelodeon (7.000).

În luna aprilie, B1 TV și-a conservat audiența din luna precedentă.

Sursa: https://www.forbes.ro/au-scazut-alarmat-audientele-televiziunilor-topul-televiziunilor-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-national-aprilie-2020-163106

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *